Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 16

ВУГІЛЛЯ – ОСНОВНЕ БАГАТСТВО ПРИБУЖЖЯ

27 грудня  виповнилося  59 ро­ків відтоді, як  надра Галичини по­чали  віддавати людям чорне "золото". Наступний 2017 рік - ювілей­ний для вугільної галузі Ль­вів­щини.

Сьогодні неможливо уявити захід­ний регіон України без львівського ву­гілля. Львівсько-Волинський ву­гільний басейн розташований на те­риторії Львівської та Волинської об­ла­стей і є основною енергетичною ба­зою на­шо­го краю. Освоєння ба­сей­ну розпо­чалося у 1948 році. Зав­дяки інтен­сив­ним геологороз­віду­ва­льним робо­там, виконаним уп­ро­довж кількох ро­ків, були визначені к ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 16.01.2017

 

Енергомеханічна служба ДП "Ль­вів­вугілля" зазначає, що за показни­ком споживання електро­енергії на одну тонну видобутого вугілля та що-­до раціонального її викорис­тання в зону пікового навантаження впевне­но лідирує шахта "Черво­но­градська". Зокрема, якщо брати дані за лис­то­пад, то  питома  норма спожи­вання елек­т­ро­енергії  на  видо­буту  тон­ну гір­­ни­чої  маси по держпідпри­ємству становить 70,2 кВт. год./т, а на цій  ко­пальні - 46,2 кВт.год/т.

За­вдяки чо­му ця шахта так ощад­ли­во ви­користовує дорого­вартісний ре­сурс? Слово - голов­но­му  енер­ге­ти­­ку шахти "Чер­воноградська" Рус­ла­ну НЕ­МИ­РЦІ.


... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 16.01.2017

 

Рік, що минає, був вкрай напру­женим для шахтарів Львівщини. Відсутність державної фінансової підт­римки поставила на межу зриву введення в експлуатацію нових лав на вугільних підприємствах та приз­вела до заборгованості із виплати за­ро­бітної плати. Гірникам зно­ву довелося вдаватися до акцій про­тес­ту під гуркіт шахтарських касок під стінами Вер­ховної Ради, Львів­ської облдержад­міні­страції, адмін­бу­дів­лями можновладців з вимогою ви­плати зароблених коштів та вне­сен­ня в бюджет країни держпід­тримки для вугільників і врешті-решт, щоб Уряд почув проблеми шах­тарів, яких, на жаль, не змен­шується. Якщо перебої з фінансуванням будуть й надалі продовжуватися, вже най­ближчим часом ситуація мо­же стати критичною.

Про те, яким був 2016 рік для шах­тарів ДП "Львіввугілля" у розмові з лідерами профспіло ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 16.01.2017

У цьому переконався дільничний гірничий нормувальник шахти "Сте­пова", лейтенант запасу Богдан ЯРЕМ­ЧУК, що понад рік прослу­жив за чет­вертою хвилею мобілізації у зоні АТО начальником речо­вої служби 13-го ок­ремого мотопі­хот­ного батальйону "Чернігів-1".

 

- Хоча спочатку хотіли зробити з мене танкіста, - усміхається привітний 30-річний хлопець. - А я - економіст за ос­вітою, у виші пройшов військову ка­фед­ру, де отримав спеціальність "Ти­лове забезпечення, речова служба". Нас та­ких була ціла група, довелося на­віть ра­порт писати про відмову змі­нювати спе­ціальність…

Після перепідготовки в Одесі скеру­вали очолювати речову службу 13 бата­льйону. Це вже була весна 2015 ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 16.01.2017

Вже близько трьох років триває збройний конфлікт на сході України. Подаємо для читачів "Гірника" уривок з кни­ги "Слідами війни" червоноградського  письменника, ко­лиш­нього гірничомонтажника шахти "Великомостівська" Ігоря ДАХА, яка нещодавно вийшла з друку. Подорож у 90-й аеромобільний ба­тальйон відкладав декілька разів. При цьому була попередня домов­ле­ність по телефону з офіцером  із Чер­во­но­гра­да, мобілізованим працівником Ль­вівсько-Волинського ВГРЗ Влади­сла­вом Вербило, який служить там у 81-й десантно-штурмовій бригаді ЗСУ.

 Влад зустрів мене на залізничному вокзалі, звідкіль  ми  попрямували на ба­зу,  яка  розмістилася  ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 16.01.2017