Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 31

На найпотужнішій шахті ДП "Ль­вів­вугілля" цьогоріч заплановано ви­дати на-гора 286 тис. тонн вугілля і про­­к­лас­ти 3 500 метрів розкривних та під­го­товчих виробок.

Надра "Степової" щедрі на вугілля, проте умови видобутку твердого палива-одні з найскладніших. Шахта надкатего­рійна за метаном, небезпечна по вибуху ву­гільного пилу, а численні геологічні  по­рушення та сильний притік води у забоях дошкуляють гірникам у щоденній роботі. Підводило й обладнання, що роками екс­плуатується без капремон­ту, тому мину­лоріч впоратися з річним завданням з вугле­видобутку "Степовій" не вдалося, про­те й підняті на-гора 277 тис. тонн низько­зольного твердого палива - достойний вне­сок у загальну вугільну скарб­ничк ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 31.01.2017

Невдовзі виповнюється 60 років як було видано на-гора перші тонни галицького вугілля. Його добули гір­ники первістка вугільної промис­ло­вості Львівщини - шахти №2 "Великомостівська".

Опісля  шахто­­бу­дів­ни­ки здали в експлуатацію ряд ін­ших копалень. Нині у місті над Захід­ним Бугом діє  шість вугільних під­приємств. За весь час існування Львівського вугільного басейну  споживачам від­прав­лено сотні мільйонів тонн чорного "золота".

 З січневого номера шахтарський ча­сопис "Гірник" розпочав публікацію ма­теріалів про вчорашній і сьогоднішній день шахтарського Прибужжя. Одно­часно редакція запрошує виступити на сторінках газети ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 31.01.2017

ВУГІЛЛЯ – ОСНОВНЕ БАГАТСТВО ПРИБУЖЖЯ (ПРОДОВЖЕННЯ)

Багато інших мужніх шахтарів увійшли в історію басейну. За ча­сів  Незалежності у  2007  році  високе зван­ня  Герой України отримав тоді на­чальник вуглевидобувної дільниці шахти  "Відродження" Сергій Ру­денко. Деся­тиліття поспіль за звитяжну пра­цю ти­сячі гірників були удостоєні дер­жав­них і галузевих на­город. Будівництво шахт сприяло індуст­ріалізації Галичини, при­несло тепло  та  світло  містам  і  селам, ви­ріс багатоти­сячний загін робітників-гір­ників. Із міс­це­вих копалень за роки їх екс­плуатації видобуто і відвантажено сотні мільйонів тонн енергетичного вугілля.

... Читати далі »
| Добавил: admin | Дата: 31.01.2017

Р­­ік часу охороняв кордони на Сході України від підступного ворога  монтер колії Червоноградського Вантажно-тран­спортного управління Сергій ПАРІЙ.

- На бойовий рубіж заступив з серпня 2015 року. Це була шоста хвиля мобілі­за­ції,- згадує Сергій. - Оскільки строкову служ­­­бу в армії я не проходив, хотів пізнати вій­ськову дисципліну. Мамі казав, якщо при­йде повістка ухилятися від мобілізації не буду. З військкомату направили на по­лі­гон в місто Рівне, а потім в село Старичі, що на Львівщині. Там, на полігоні проходив тактичні завдання, знайомився із зброєю, вперше скуштував солдатської ка­ші. Після ознайомлення із умовами служби, нас відправили в село Клугино-Башкирівка Хар­ківської області, де розта­шовувалася 92 окрема механізована ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 31.01.2017