Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Лютий » 28

Так  вважає  голова  Регіонального об'єд­нання Незалежної профспілки гір­ни­ків України м.Червонограда Віталій ОНІЖУК, який нещодавно повернувся із зони АТО, де перебував чотири дні з во­лонтерською місією.

- Ми тримаємо зв'язок із нашими ба­та­льйонами, що перебувають в зоні воєн­них дій на Сході України: УНСО, "Київ­ська Русь" у склад якого увійшов Грузин­сь­кий легіон, що  знаходяться за 15 кіломет­рів від міста Попасна, - розпочав роз­мову Віталій Оніжук. - Нас їздило четверо: я та три хлопці, ко­лишні шахтарі із Громад­ського фор­му­вання "Чер­воноградська са­мо­оборона" Юрій Карплюк, Ва­силь Сімчук та ВасильТурко. Ми виїхали у ніч з 8 на 9 лю­того з Червонограда. Двома ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017

Спорт допомагає людині залишатися у хорошій фі­зичній формі та виховує характер і силу волі. Заняття спортом сприяють зміцненню здоров'я. Добре це розу­міють і працівники шахт ДП "Львіввугілля".

Вони, попри нелегку працю у забоях, є активними учасниками різних спорт­ма­сових заходів, а допомагає їм у цьому голо­ва Червоноградської міської органі­за-­ції ФСТ "Україна" Володимир ГАМАЛЬ­ЧУК, який 28 років очолює спортивне това­риство. У 2016 ро­ці Львівська обласна орга­нізація ФСТ "Ук­раїна"  відзначила йо­го грамотою за ваго­­мий внесок у розвиток фізкультурно-оз­до­ровчої роботи серед пра-ців­ників промис­лової сфери.

- Зі спортом іду по життю. Коли працю&s ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017

На шахтах і підприємствах усіх га­лузей Львівщини спеціалісти Управ­лін­ня "Західвуглепромсанеко­логія" ДП "Львів­вугілля" постійно проводять дос­лід­жен­ня факторів впливу виробничої діяльності підприємств на умови праці та на­вколишнє середовище. Про зав­дання, які стоять перед фахівцями, у роз­мо­ві з начальником Управління Ро­манною ГОДІСЬ.

- До складу Управління входять дві лабораторії - з контролю умов праці та з конт­­ро­лю за станом навколишнього при­родного середовища. Скеровують праців­ників на ефективну роботу провідні інже­не­ри Ольга Курівчак і Тетяна Думич. Спе­-­­ціа­лісти проводять дослідження фак­торів впливу виробничої діяльності на умо­ви пра­ці та навколишнє п ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017

На шахті "Великомостівська" (дирек­­тор Андрій КУЦ) цього­річ пла­нуєть­ся здати в експлуатацію дві потужні ла­ви по пласту  n8 "Межирі­чан­ський", а про­­­хід­­ники готують нові очис­ні за­бої по плас­­ту  n7н  "Сокаль­сь­кий" на наступні роки.

 Підготовлена гірничими роботами у жовтні 2016 року лава №416 із запасами твердого палива 128 тис. тонн, потужністю пласта 1,6 м та довжиною 184-50 м.  Пла­нує­ться, що добове навантаження на цей забій сягатиме понад 900 тонн, тому швид­ке введення його в експлуатацію дозво­лить покращити економічни ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017

Збільшити вуглевидобуток  та  по­кра­­щити якість товарної продукції - таке завдання ставить перед держав­ними вугільними підприємствами Мін­енерго­вугілля. У контексті шахти "Від­­родження" (директор Павло Ов­чін­ніков) це оз­на­чає вчасно ввести у експлуата­цію лаву №168 по Сокальському пласту.

У січні 2013 року згідно з Програмою розвитку гірничих робіт розпочалися ро­боти по підготовці виймального стовпа лави  №168 із запасами вугілля 140 тис. тонн, з робочою довжиною виймального стовпа 1180 метрів. На сьогоднішній день для оконтурення виймального стовпа лави № 168 залишилося пройти 107 мет­рів 168 бортового штреку.

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017

Третій рік триває неоголошена вій­на в Україні. Чимало наших хлопців все ще продовжують обороняти східні зем­лі від загарбників, частина вже повер­ну­лася. Робітник Червоноград­сь­кого бю­ро спеціалізованих маркшей­дер­сь­ких робіт ДП "Львіввугілля" Володимир ГОРБАТЮК був мобілізован­ий у шостій хвилі із серпня 2015 року.

- Спочатку  відправили  на  полігон в міс­то Рівне, а пізніше в учбовий центр "Дес­­на" на Чернігівщину, - згадує Воло­димир Володимирович. - На полігонах, як і всі, проходив військову підготовку. По приїзді не довелося відсиджуватися в казармах, а відразу інструктори вчили пра­цювати з військовою технікою,  виконувати умов­ні бойові завдання. Перед проходжен­ням стр ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017

 

Стаття 37 Закону України "Про за­га­льно­обов'яз­кове державне соціа­ль­не стра­ху­ван­ня" передбачає пере­рахуван­ня сум щомісячних страхових виплат у разі зростання у попе­ред­ньо­му кален­дар­ному році середньої заробітної плати.

Таке перерахування проводиться з 1 бе­резня наступного року відповідно до кое­фі­цієнта, затвердженого Кабіне­том Міністрів України на підставі даних цент­­рального органу виконавчої влади, що реа­лізує державну політику у сфері ста­тистики.

Для проведення Фондом з 1 берез­ня 2017 року перерахунку регресних ви­плат необхідні дані органів статистики що­до зростання у 2016 році середньої за­робітної плати. На підставі цих даних Кабінет Міні­ст­рів України затвердить коефіцієнт пер ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017

Таку суму зібрали працівники шахти "Лісова". Акумульовані на спеціальному ра­хунку кошти за рішенням трудового ко­лек­ти­ву офіційно і прозоро скеровуються на підтримку учасників АТО та їхніх сі­мей.

У січні четверо гірників-учасників АТО, що повернулися на підприємство, здійс­нили ревізію документації та підтвердили, що усі кошти, які працівники шахти "Лісова" чотири рази зі  своєї зарплатні перера­хо­вували  у фонд допомоги воїнам, витра­чено за при­значенням.

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017

Тривалий час виробничі показники шахти "Межирічанська" були далеко не оп­тимістичними. Роки "мінусів" у зведен­­нях з вуглевидобутку наводили на дум­ку, що перспективи копальні  нев­тіш­ні. Проте у січні колектив гірників спрацював у плані, і, на переконання в.о. ди­рек­тора Ігоря КРОКОША, є усі під­стави виконувати планові завдання й надалі.

- Найбільш кризовий етап вже прой­дено, - вважає керівник вугільного підпри­єм­­ства. - Важко було вийти на нормальний виробничий ритм. Головне, що працівники по­ві­ри­ли у свої сили, у можливість пока­зати достойний результат, незважаючи на складні гірничо-геологічні умови та зно&sh ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.02.2017