Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 24

Олег БАБЕНКО - машиніст гірничих виїмкових машин вуглевидобувної ді­ль­ниці  шахти "Великомостівська". На Схід пішов шостою хвилею мобілізації.

- Мене мобілізували в серпні 2015 року. Я без вагань пішов захищати Батьків­щину, а дружині сказав : "Якщо треба, то по­трібно  йти", - розпочав розмову Олег Юрій­о­­вич. - Спочатку відправили на Рів­нен­ський полігон, а звідти в учбовий центр "Десна", що на Чернігівщині. В Рівному навчали стрілецької спеціальності. У "Дес­ні"  нам  запропонували на вибір обрати собі будь-яку посаду, серед них була поса­да механіка, бо до того працював на шахті електрослюсарем і з механікою був майже на "ти". Тож  перекваліфікувавшись  на водія-мех ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.03.2017

Це багатотомне енциклопедичне видання про Україну у всіх вимірах від початку ХХ століття до сьогоден­ня, у яко­му подається цілісний образ новіт­ньої України в подіях, інститу­ціях, уста­новах, родах діяльності,по-няттях та персоналіях.

Специфіка ЕСУ полягає в тому, що в ній переважає сучасний матеріал, особ­ли­ва увага приділяється явищам, проце­сам і поняттям, що характе­ризу­ють добу державної незалежності Украї­ни. Протягом 2001-2016 р.р. вийшло 17 томів видання. Підготовку Енциклопедії Су­­часної України здійснює Інститут ен­цик­­лопедичних досліджень НАН Украї­ни, створений 2004 року на базі коорди­на­­цій­­ного бюро ЕСУ.

Заплановано  30-томне  видання обсягом понад 100 дру­кованих аркушів кожен том, понад 100 тисяч статей та бли­зько 80 тисяч ілюст­рацій. Багато­ ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.03.2017

Промислова будівля у межах Червонограда  - це єди­ний спомин, що залишився про шахту №1 "Червоноград­сь­ка", яка  вийшла на "пенсію" першою з львівської групи ко­­­палень. А між тим, починаючи з серпня 1961 ро­ку, коли шах­та була здана у експлуатацію з проектною річною   потуж­­ніс­тю 600 тис. тонн, й липнем 1995-го, коли згорнуто усі гір­ничі роботи, №1 "Червоноградська" стала зосеред­жен­ням трудових зусиль для тисяч гірни­ків. Одним з них є шах­тар-ветеран Михайло ДЬЯКОНОВ.

На  шахту  молодого  юнака з дипло­мом Львівського  гірничого  технікуму при­ймав перший директор Афанасій Гні­ли­ць­кий - на дільницю ВіТБ гірничим май­ст­ром. Перша зар ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.03.2017

1957  ЗГАДАЙМО ТІ РОКИ   2017

 

2011 рік

 

 Червень. Відзначив 45-річчя Чер­воноградський професійний гірничо-бу­дівельний ліцей.

Вересень. Відбувся запуск вентиля­торної установки головного провітрю­вання ВЦД-31,5М на шах ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.03.2017

Нова книжка письменника і видав­ця з Червонограда Ігоря Даха "Слідами війни. Частина друга" є продовженням попередньої. Це - розповіді про війну на Донбасі.

Основна  мета  автора - висвітлити жит­тя у визволених від сепаратистів та російських бойовиків містах і селах Сходу України, настрої бійців, що воюють за ці­лісність нашої держави, дають відсіч най­ман­цям путінської Росії. Для цього Ігор Дах з жовтня 2015 по грудень 2016 року сім разів побував у зоні бойових дій у До­не­цькій області. Загалом провів там по­над півроку, зібрав багатий докумен­та­льний матеріал, зробив численні фото, що використав у своїх нарисах.

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.03.2017

Червоноградський учбово-курсо­вий комбі­нат ДП "Львіввугілля" прово­дить підготовку працівників різних гір­ничих спеціальностей, які по­пов­ню­ють лави вугільних підприємств на­шо­го При­бужжя та Волині. За свою півві­ко­ву  діяльність  УКК  підготував  тисячі пра­цівників за різ­ними про­фесійними напрямками у гірництві.

У 2016 році при планових завданнях, які були за­твер­джені ДП "Львіввугілля" з підготовки, перепід­готовки, підвищенню кваліфікації та навчання робіт­ників з охо­рони праці УКК успішно виконано під­го­товку робітничих кадрів при плані 703 чо­ловіка - 732, підвищення кваліфікації про­йшли  - 1079 чоловік та навчалися охо­­роні праці 1072 курс ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 24.03.2017