Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Червень » 02

Українська армія четвертий рік від­­стоює свої східні кор­дони. У глибокому тилу сумною ознакою буремного часу стали своєрідні артефакти, передані бійцями у навчальні заклади - каски, гільзи, прапори.

Червоноградський письменник та ви­да­вець Ігор Дах, акредитованим журна­лістом проживши поряд з воїнами кілька місяців, випустив вже другу книгу під наз­вою "Слідами війни". Перебуваючи на пе­редовій навесні цього року, він, на прохан­­ня учнів Червоноградського гір­ничо-бу­-­­ді­ве­льного ліцею,привіз синьо-жов­те зна­-мено з автографами вояків.

На початку весни учні ліцею спільно з вихователем гурто ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017

Підземна  медсестра  здоровпункту шахти "Межирічанська" Наталія СІРКО цю гуманну професію обрала через те, що ще з дитинства зрозуміла, як важли-во допомагати людям, коли виникає в тому потреба.

   - У родині не було лікарів,- розпочала розмову Наталія Романівна.- То ж я для себе вирішила - буду медпрацівником. Закінчила Самбірське медичне училище, після якого мене було скеровано в сільську амбулаторію села Корчин Радехівського району. Після двох років там, я перейшла працювати медсестрою травматологічного відділення Червоноградської центральної міської лікарні. Це ще чотири роки, а вже останні сімнадцять працюю медичною се­ст­рою шахтного  підземного медпункту.

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017

Електромонтер з ремонту та обслу­го­ву­ван­ня електроустаткування Дмит­ро ТЮТЬКОВ побачив найсуворіший бік війни. Той, де завдяки волонтерам ремон­тували військові "Урали", на яких  полями Донеч­чини везли "Гради", цивільне насе­лен­ня було налаштоване вороже, а пере­дис­локації резервної батареї відбувалися за лічені години.

У "Ровеснику" про Дмитра Олександ­ро­вича одноголосно відзиваються  - "наші "золоті руки". У Львівській політехніці здо­був вищу освіту за спеціальністю  “Інже­нер-електромеханік”, й вже декілька років об­слуговує оздоров­ницю, даючи раду усьому - від комп'ют ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017

На засіданні Президії територіа­льного  комітету  Укрвуглепрофспілки розглядалося питання організації оз­до­ровлення спілчан та їхніх дітей цьо­го­річ, у якому взяв участь генера­льний директор  ДП  “Львів­вугілля”  Анд­рій ДЯЧЕНКО. 

Присутні говорили  про використання коштів, одержаних на культмасову, спор­тивну та оздоровчу роботу, оздоров­лення та відпочинок спілчан та їхніх родин у 2016 році, а також про необхідність погашен­ня боргу за придбані путівки. Також заслухали постанову Президії теркому.

Із заключним словом виступив пер­ший керів­ник ДП “Львіввугілля”:

-Тісна співпраця та взаєморозуміння з проф­спілками, - наголосив Андрій Пав&s ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017

Перші свої записи у трудовій книжці після закінчення Червоноградських гір­ничо-економічного коледжу та гірничо-будівельного ліцею випускники от­римують на шахтах ДП "Львіввугіл­ля". Здо­бувши в навчанні теоретичні знання,во-ни закріплюють їх на практи­ці у ла­вах та забоях.

Гірничий майстер вуг­левидобувної дільниці №3 шах­ти "Великомостівська" Ігор РОМАН­ЧУК піс­­ля закінчення колед­жу поповнив молоді ряди вугільного підприємства.

- Я  виріс у шахтарському місті та в шахтарській сім'ї, тому й обрав працю у копальні, - розповідає Ігор. - Мій дід багато років віддав шахті №5 "Велико ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017

Мобілізація у зону проведення АТО не оминула й шахтарську оздоров­ни­цю. Двоє працівників ОЛК "Ровес­ник" мають статус учасника бойових дій на Сході країни.

Лікар-ординатор Володимир БРЯШ­КО був мобілізований за четвертою хви­­лею у квітні 2015 року.

Медик - єдиний представ­ник Червоно­града серед ста лі­карів, що проходили пе-­­репідготовку у військово-медичній академії у Києві.

- Після п'ятдесяти років мобілізову­ва­ли вже за бажанням, - говорить Воло­димир Ми­­­хайлович. - Але якщо не я, то хто? Від­разу в військкоматі підписав згоду на ске­ру­вання в зону АТО.

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017

Вентиляція підземних магістралей, особливо очисних і прохідницьких за­боїв, важливі умови безпеки виробни­цт­ва. Шахта, об'єднана в одну вентиля­­­цій­ну систему, обслуговується дільни­­цею вентиляції й техніки безпеки і має єдиний план ліквідації аварій, що пе­ред­­­бачається Правилами техніки без­пеки підприємства.

Саме провітрювання підземних гірни­чих виробок за допомогою безперервно пра­цюючих вентиляторів головного провіт­рювання (ВГП) та місцевих вентустановок на шахті "Межирічанська" забезпечує ко­лектив дільниці вентиляції і техніки безпе­ки, яким керує Богдан Долайчук.

Для того, щоб у ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017

Урядова комісія з розслідування причин трагедії на шахті "Степова" під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будів­ництва та ЖКГ України Геннадія Зубка надала остаточні висновки.

 Причиною аварії І категорії, що ста­лась 2 березня 2017 р., став вибух мета­ноповітряної суміші, що утворилась у 119 конвеєрному штреку в місці розташування кабелю, а також неспрацювання системи УТАС й те, що безпосередньо перед ви­никненням вибуху виїмкова дільниця лави не була забезпечена необхідною розрахун­ковою кількістю повітря.

У  ДП "Львіввугілля" відбулося  за­сі­дання  постійно діючої  комісії  з  охорони праці, де здійснено аналіз обставин і при­чин  аварії, що сприч ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017

БУДУТЬ НОВІ УСПІХИ

Шахті «Відродження» - 30 років. Ветерани згадують: наче зовсім не­­давно було, а вже тридцять літ ми­нуло. Так, невмолимий плин часу, та все ж при­ємно повертатися бодай у думках у свою молодість.

Степан Загорський прийшов на шах­ту №4 "Великомостівська" ще у 1955 році, коли велося її будівництво. Починав з про­хідника вертикальних стволів, а, коли під­приємство стало до ладу, залишився тут назавжди, став згодом бригадиром про­хід­ників, удостоївся високих дер­жав­них нагород.

Зростала продуктивність праці, збіль­шилась віддача техніки і у 1965 році ко­лек­ ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 02.06.2017