Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 28

Бійці Львівсько-Волинського воє­нізо­ваного гірничорятувального загону під командуванням Ігоря ЯВОРСЬ­КО­ГО щорічно приймають вітання з про­фесійним святом. А особливо щи­рими є слова з вуст дотичних до гірни­чої га­лузі працівників, адже у ава­рій­них си­туаціях на півкілометровій гли­бині гірничорятувальний загін - це ос­тання на­дія на подолання чи то розгні­ваної під­земної стихії, чи то наслід­ків недбалих людських дій.

Чотири відділення гірничоря­туваль­ників чергують по дванадцять годин. При повідомленні про аварійну ситуацію про­тя­гом двох хвилин вони виїжджають на місце події. Якщо аварія масштабна і пот­рібно залучити більше людей, вводиться режим надзвичайної си­туації та до черго­вих оперативно при ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

У центральній міській бібліотеці Червонограда відбулася презентація книги "По стерні до рідні" відомого журналіста Мирона СЛУКИ, багаторічного автора статей у газеті "Гірник".

Привітати Мирона Слуку з виходом нової книги зібралася творча еліта Червонограда - колеги-журналісти, громадські діячі та письменники. Отець Михайло Низкогуз поблагословив творче дітище парафіянина та вручив Мирону Петровичу почесну грамоту і церковну медаль. Про знайомство та роки колегування з автором згадали журналісти Тарас Лехман, Іван Вашків, Зінаїда Навроцька, спів-редактор альманаху "Солокія" Михайло Махник, директор Червоноградської міської друкарні Олександра  Червінська, директор Червоноградської централізованої бібліотечної системи Надія Покотило. ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

Це прислів'я влучно характеризує Романа ДЗЮБУ. Молодий інженер вже три роки очолює дільницю нала­годжен­­ня підземного електрооб­лад­нання Шах­то­спецмонтажно-налагоджу­валь­ного управління.

Випускник одного з найкращих техніч­них вишів - Львівської політехніки, дипло­мо­ваний інженер в галузі радіотехніки та телемовлення Роман Дзюба вісім років тому прийшов у колектив ШСМНУ, добре відомий високим рівнем технічної підго­товки та раціоналізаторськими напрацю­ван­нями. Стверджує, що зацікавленість професією виникла ще в дитинстві, а перші технічні тонкощі дізнався від свого дідуся Михайла Лозинськог ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

У  серпні  2017 року  на шахтах ДП "Ль­віввугілля"  при  плані 907 м  по­га­шено  997 м  гірничих виробок ( + 90 м до програми), вилучено 1200 комплек­тів аркового кріплення - це 92% від металоємності погашених гірничих виро­бок (норматив - 85%) і повторно викори­с­тано 703 комплекта.

За січень-серпень цього року на шах­тах ДП "Львіввугілля" погашено 6894 м гірничих виробок ( - 359 м до програми), вилучено 7129 комплектів арки - це 83% від  металоємності  погашених  гірничих ви­робок (норматив 85%) і повторно ви­користано 6917 комплектів.

Відповідно до  "Програми погашення гірничих виробок та повторного викорис­тання  металевого  кріплення  на  шахтах ДП "Львівв ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

Цьогоріч  з  нагоди  професійного свя­­та гірників нагрудними знаками "Шах­тарська слава" І ступеня від­значено працівників  залізниці - Вантажно-транспортного управління ДП "Ль­вів­вугілля", що з'явилося у структурі шах­тарського об'єднання ще на зорі будів­ництва шахт понад шістдесят ро­ків тому.

 Саме його коліями доправляли на бу­дівельні майданчики майбутніх копа­лень матеріали та устаткування й по цих же залізничних артеріях курсує від шахт до споживачів або й за складнішим марш­рутом - від шахти до збагачувальної фаб­рики й потім на ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

ПЛОДИ ЗВИТЯГИ ТРУДОВОЇ

У вересні шахта №3 “Великомос­тівська” відзначила 20-річчя з дня здачі в експлуатацію. Для потреб кра­їни вуг­ле­видобувники за цей період видали на-гора 21 млн 200 тис. тонн вугілля, з них 1,5 млн тонн - понад завдання, що рів­нозначно річному вуглевидо­бутку потужної шахти.

 З  нагоди  ювілею понад  400 робітників та інженерно-технічних  праців­ників удос­тоєні урядових та відомчих від­знак. З них бри­гадиру вуглевидобувної бригади Гри&s ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

Червоноградець  Василь  КО­РЕНЬОВ­­СЬКИЙ, механік ДПР-1 шахти "Сте­­пова", саме з тих, хто звик ні на що нарікати, а в разі потреби відразу прийти на допомогу. Ці риси про­явили­ся під час проходження служби в зоні проведення АТО на сході країни, ку­ди був мобілізований у травні 2014 року за другою хвилею мобілізації.

Першу повістку  бійцеві вручили у квіт­ні, забрали на підготовку у військову частину в місто Володимир-Волинський, але згодом повернувся додому. Сумку з речами не розпаковував, ніби відчував, що знову викличуть. На початку травня Ва­силеві повістка прийшла вдруге.< ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

Керівниками   апарату   управління ДП "Львіввугілля" спільно з Головним управлінням  Держпраці  у  Львівській області та Львівсько-Волинським ВГРЗ з 29 серпня по 11 вересня 2017 ро­ку бу­ла проведена  позапланова  пере­вірка стану охорони праці на шахтах Прибужжя.

За цей період фахівцями було здійс­нено тридцять перевірок на діючих ко­па­ль­нях держпідприємства, зокрема шість перевірок на  шахті "Степова", чо­тири на "Ве­ликомостівській" та по п'ять пе­ревірок на шахтах "Межирічанська", "Від­род­жен­ня", "Лісова" та "Червоноград­ська".

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

працівники копалень оперативно ведуть підготовку вугільних підприємств до роботи в осін­ньо-зимовий період 2017-2018 р.р. відповідно до наказу ДП "Львіввугілля" №59 від 22.03.2017 року.

22 вересня центральна комісія фа­хівців держпідприємства провела пере­вірку стану виконання заходів. У ре­зу­ль­­таті було виявлено окремі не­допра­­цю­вання, що потребують виправлення у найкоротший термін.

Проте загалом на шахтах вже викона­но чималий обсяг робіт, щоб усе устатку­ван­ня котелень, теплотраси ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

 

На початку осені шахтарське міс­то відзначило шестидесятиріччя від дня заснуван­ня.

Це компактне місто почало будува­тися у 1957 році для оселення шахтарів, які звідусіль з'їжджалися працювати на ву­гільні копальні, копри яких повставали довкола. Розташоване посеред чудово­го сосно­во­го лісу, місто отримало й від­по­від­ну наз­ву. Будучи в інфраструктурі Червоно­града, Соснівка, тим не менше, має своє обличчя. Багато соснівчан за­діяні у вугіль­ній промисловості - на шах­тах  ДП  "Львіввугіл­ля"  та  ПАТ  "Шахта " ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

ДПР-2 шахти "Великомостівська" під керівництвом Володимира ПРИХО­ДЬКА (бригадир Віктор ВАСЬКІВ) ба­гато  років  поспіль  є  однією з найпро­дук­тивніших у ДП "Львіввугілля" і демонструє достойний виробничий резу­льтат за будь-яких умов. Цьогоріч, на­передодні Дня шахтаря, спеціальна комісія вкотре відзначила дільницю як кращу за підсумками роботи семи місяців поточного року.

Виробнича динаміка прокладання гірничих виробок - понад 100 м щомісячно. Зараз колектив прохідників веде 114 конвеєрний штрек по Сокальському плас­ту. Проходячи виробку за допомогою ком­байна ГПКС, гірники долають 5-6 м у добу. Кріплять виробку аркою АКП-3/11,2. На жаль, про но ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017

Гірники Львівщини відзначили своє професійне  свято  в  останню  неді­лю серпня.  Незважаючи на труд­нощі, цей шахтарський  рік  для багатотисячного ко­лективу  ДП  "Львіввугілля"  був  до­во­лі успіш­ним.

21 серпня в актовій залі ДП "Львів­вугілля" в теплій, дружній атмосфері про­йшли урочистості, де було відзначено кра­щі колективи та окремих гірників. Вітали та нагороджували вуглекопів перший зас­тупник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, народний депутат України Михайло Бондар, т.в.о. генерального ди­ректора ДП "Львіввугілля" Олег Акімов, місь­кий голова Червонограда Андрій Залівський, го ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2017