Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 5 » ЧАРІВНЕ СЛОВО "СОЛОКІЇ"
11:02
ЧАРІВНЕ СЛОВО "СОЛОКІЇ"

14 липня у Червоноградській дитячій бібліотеці творча спільнота шахтарського міста відвідала презентацію першого випуску мистецько-краєзнавчого альманаху "Солокія".


Цей номер  уміщує  оповідання, нариси, вірші місцевих творчих особистостей Червонограда, Соснівки та селища Гірник. Відведені сторінки й патріотичним оповіданням з Майдану та гарячого Сходу України. Твори в альманасі різні за стилем і жанром, однак їх об'єднує одне - любов до української мови і культури рідного краю.
З великим натхненням протягом заходу читали автори-аматори свої вірші, які увійшли до першого числа альманаху.У виданні є й публікація про історію розвитку Львівсько-Волинського вугільного басейну - "Наш край стоїть на вугіллі", яку доповнюють  світлини  полотен відомого українського художника Григорія Смольського під назвою "Шахта №1 "Великомостівська".
Зустріч із талановитими людьми нашого шахтарського краю була цікавою та змістовною. Члени громадської ради альманаху підприємець, член виконкому Червоноградської міської ради Михайло Чемерис, депутат Львівської обласної ради Ігор Грабінський, директор ТзОВ "Червоноградська міська друкарня" Олександра Червінська та, зокрема, головний редактор видання Михайло Махник, які активно шукали матеріали та фінанси, висловили  надію, що творчі  доробки червоноградських письменників і поетів побачать світ у наступному номері "Солокії". До речі, у  майбутньому громадська рада альманаху планує випустити окремий номер, присвячений творчості та художнім 
здібностям молодих мешканців шахтарського міста.
Кожен присутній на презентації отримав на згадку екземпляр альманаху "Солокія".


Лариса ГУМЕНЮК


 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz