Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Грудень » 20 » ДОЛЯ З ШАХТОЮ ЗВЕЛА
10:31
ДОЛЯ З ШАХТОЮ ЗВЕЛА

"Червоноградська"  стала  знако­вою у житті Алли ЖЕРЕБЕЦЬКОЇ.

Вже понад 15 років вона - апаратник хім­водоочищення цього підприємства, про­­те з'явилася шахта у її житті значно ра­ніше.

- Коли ще навчалася у школі, ця копа­ль­ня тільки-но розпочала роботу, - згадує Алла Володимирівна. - І моя мама Вален­тина Кудацька прийшла сюди лаборантом і пропрацювала чверть віку. Батько, до речі,  гірник - 39 років був спочатку ГОЗом, а потім машиністом гірничих виїмкових машин теж на "Червоноградській", тільки "першій". Добре пам'ятаю їхні розмови про шахтарське життя-буття.

Згодом Алла вийшла заміж за гірника з другої "Червоноградської". Молодою ро­диною поїхали заробляти статки аж на далеку Північ. Народилися сини. Але сталося так, що за тринадцять років Алла з дітьми удовою повернулася у рідний Чер­во­но­град. Минав час. Вдруге одружилася з шах­тарем з "Чер­воноградської" Віталієм Жеребець­ким, народила сина. Згодом пі­ш­ла на професійні курси і з 2002 року пра­цює на цій же шахті.

- Для того, щоб нормально працював во­донагрівальний котел, туди потрібно по­­давати лише пом'якшену воду. Сира во­да проходить крізь спеціальні фільтри та на­буває потрібних мінімальних показ­ників жорсткості, що дозволяє викорис­то­вувати її. Черговий лаборант  щодві­го­ди­ни бере воду на аналіз відповідності показ­ників стандарту, - розповідає Алла Воло­димирівна. - Коли бачимо, що фільтр вже не працює належним чином, перехо­димо на ін­ший, а той йде на регенерацію. Тісно спів­працюємо з ШСМНУ, яке поста­чає нам хімпосуд та реактиви.

Ця усміхнена і оптимістична шахтарка-мати трьох синів, якими по праву пишає­ться. Старший Євген працює на вуглеви­до­бувній дільниці "Червоноградської", од­ружений, має сина та доньку, і Алла Во­ло­ди­мирівна - щаслива бабуся двох онуків. Се­ред­ній Володимир закінчив Націо­наль­ний гірничий університет й меш­кає у Дніп­рі, де має свою власну справу. А мо­лод­ший Олександр - офіцер кіберпо­ліції у Львові.

- З дітьми мені пощастило, у них пра­вильний світогляд, - розповідає мати вже дорослих дітей. - Завжди, як і у мене, у них в пріоритеті сім'я. Люблять нашу дер­жа­ву, жоден не хоче шукати кращої долі у дале­ких світах. Вважають: треба тут Ук­раїну будувати.

У народі кажуть - чим ділишся зі сві­том, те й отримуєш у відповідь. Позитив­ний погляд на життя дозволяє бачити Аллі Жеребецькій довкола лише хороше, а на негатив не зважати. Спілкуючись із впев­неною в собі жінкою, мимоволі розумієш, звідки такий заряд до життєвого успіху у її синів.

Ольга МАЗУР

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz