Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 2 » ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО НАС
08:30
ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО НАС

Оздоровчо-лікувальний комплекс "Ровесник" ДП "Ль­віввугілля" протягом року до послуг бажаючих. Під час літнього пе­­­­­­­ріо­ду тут відпочивають, приймають лікувальні  процедури, на­­бираються сили та енергії для наступного навчального року шко­­­лярі. Влітку та в осінньо-зимовий період шахтарський оздо­ро­вчий комплекс також у розпорядженні дорослих з різних тере­нів України. Гості з Дніпра, Запоріжжя та, звісно, шахтарського Чер­вонограда, сьогодні є відвідувачами оздоровниці.

Директор ОЛК Василь Карвацький ствер­джує, що всім, хто сюди приїжджає, від­починок у мальовничій місцевості Ук­раїни до вподоби. Адже і шахтарі-регрес­ники, і теперішні вуглекопи та ті, хто приїз­дить відвідати Прибужжя, вже не один рік поспіль обирають саме цей за­тишний комплекс у  хвойно-дубовому лісі ,аби від­­новити сили чи просто відпочити від бу­­ден­них стресів та перевтом.

Цьогоріч влітку понад  дві тисячі шко­лярів провели цікаві та незабутні дні у дитячому таборі. Надовго їм запам'ятаю­ться культурно-спортивні заходи, творчі конкурси та екскурсії історичними місця­ми Львівщини. Та й для лікувальних про­цедур часу вистачало. Дехто із задово­ленням повер­неться сюди наступного літа. Зміс­товним став і відпочинок для дорослих. Загалом оздоровниця може прийняти 450 чоловік. Своїми вражен­нями про перебу­ван­ня поділилась Люд­ми­ла Горітько з Оде­си (до речі, це була її друга подорож у "Ровесник") та львів'ян­ка Ірина Невідом­ська. Проведення часу на дозвіллі та ліку­ва­льні процедури при­пали їм до душі. А головне - професіо­на­лізм та ввічливість обслуговуючого пер­соналу. Працівники шахт і підпри­ємств ДП "Львіввугілля" теж за бажанням от­римують путівки санатор­но-курортного нап­рямку у профкомах, або ж сімейного типу вихідного дня у адмініст­рації оз­до­ровниці.

У "Ровеснику" шахтарі-регресники, які лікують професійні захворювання, об­слуго­вуються позачергово. Для них вра­хо­вує­ться профіль лікування, а це - за­хво­­рювання органів дихання, кістково-м'язевої, нервової систем та системи кро­во­обігу. Тут їм зручно проходити про­це­­дури, та й від домівки недалеко для тих, хто придбав курсівку на лікування,- графік автобусів рейсу Червоноград -"Ровесник" є  доволі  добре  пристосований до часу. А у період переривання лікуван­ня через поважні причини, термін проход­жен­ня процедур продовжується. Отже, комфорт­­ні  умови  створені, однак  остан­нім ча­сом, на жаль, активності у шахтарів помен­шало, ос­новним акцентом є прид­бання путівок для дітей на літній відпочи­нок. Як на мене, на­віщо шукати деінде, якщо краще тут, поруч?..

Адміністрація оздоровчо-лікувально­го комп­лексу піклується й про пільгові ка­те­горії населення. Це багатодітні та ма­ло­забез­печені сім'ї, учасники АТО. Їм пропонуються покращені умови про­живання, чотириразове харчування та позачер­го­ве обслуговування в лікарських кабі­не­тах. 

І насамкінець. Після літнього ди­тячого відпочинку вкотре відновив свою роботу водолікува­ль­ний, спортив­ний та оз­до­ровчий комп­лекс. Можна ско­рис­та­тися плавальними ба­сейнами, реабі­літа­цій­ним кабінетом, сау­ною та спорт­залом. Повірте, це  над­звичайно  змістов­но  та ко­рисно. А духов­ним центром для всіх є кап­личка сестер-Мироносиць. Кожного разу віряни про­сять у заступниць здо­ров'я, благословен­ня  на  добрі справи, зла­­годи та миру в родинах та в Україні, адже у час великих випробувань усім нам потріб­ні сила духу та милосердя.

    Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz