Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 2 » ОБИРАЮТЬ ШАХТАРСЬКУ ПРОФЕСІЮ
08:07
ОБИРАЮТЬ ШАХТАРСЬКУ ПРОФЕСІЮ

Щороку випускники шкіл для здо­буття професії обирають Червоно­град­ський гірничо-економічний коледж та професійний гірничо-будівельний лі­цей. Дехто, продовжуючи родинні ди­нас­тії, опановує гірничі спеціальності.

Минулого навчального року гірничо-економічний коледж підготував 86 сту­дентів за гірничими спеціальностями - "Підземна розробка корисних копалин" та "Експлуатація і ремонт гірничого елект­ро­механічного обладнання та авто­ма­тичних пристроїв", 17 з яких продов­жили здобувати  вищу  освіту у вишах Ук­раїни. Шахтарські колективи поповнили 35 ви­пускників. Цього навчального року 43 юна­ка стали студентами за спеціаль­ністю "Гір­ництво" з подальшим обранням фаху,-повідомив завідувач денним від­діленням Тарас Гаврилюк.

Щодо професійного гірничо-будівель­ного ліцею, то за словами заступника ди­ректора з навчально-виробничої роботи Ми­хайла Шляхти, 2016-2017 навчального року 52 випускники отримали путівки для працевлаштування на шахти ДП "Львів­вугілля" за спеціальностями "Електрослю­сар підземний. Електрогазозварник ручної зварки" та "Слюсар-ремонтник, електрога­зозварник". Троє учнів ліцею про­довжили нав­чан­ня у Нововолинському елект­ро­механічному коледжі. Цьогоріч виявили ба­жан­ня навчатися гірничим спеціа­льнос­тям 45 юнаків.

Іван СЕМАК

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz