Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Лютий » 28 » ОЩАДНЕ ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ – У ПРІОРИТЕТІ
12:59
ОЩАДНЕ ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ – У ПРІОРИТЕТІ

У січні 2018 р. шахтами ДП "Львів­ву­гілля" використано для видобутку вугілля 10 466 тис. кВт. год.  електро­енергії на суму  20 339 тис. грн. При ви­добутку в січні 117 409 тонн вугілля пи­томе використання електроенергії склало 89,1 кВт. год./т видобутого твер­дого палива.

Також активно ведуться роботи в напрямку економії коштів за спожиту електроенергію по зонному обліку. У січні 2018 р. шахтами спожито в зоні пі­кового навантаження 2 414 тис. кВт.год., що склало 23,1% від загального спожи­вання й дало економічний ефект 862 тис. грн. (4,2% від загального нарахування за спожиту електроенергію).

За увесь минулий рік для видобутку вугілля шахтами держпідприємства спо­жито 113 315 тис. кВт. год. елект­роенер­гії на суму 200 322 тис. грн. та при об'ємі вуг­л­евидобутку 1 млн 343 тис. тонн пи­то­ме використання електроенергії скла­ло  84,4 кВт.год./т. Економічний ефект зон­ного обліку електроенергії у 2017 ро­ці  склав  8 110,9 тис. грн, що становить 4,1% від загального нарахування за спо­­житу електроенергію.

Зараз вугільна галузь переживає склад­ний перехідний період від держав­ного до приватного  господарювання, то­­му виникає необхідність бережливого став­лення до електротехнічного облад­нання. На  сьогоднішній  день  усі шахти ДП "Львіввугілля" освоїли дрібний та се­редній ремонт електродвигунів та пускової апаратури. Тож у більшості ви­пад­ків підприємства закуповують запасні час­тини та комплектуючі, що значно зни­­­жує витрати на підтримку електро­тех­нічного обладнання в справному стані.

Постійно ведуться роботи з від­новлення обладнання та введення в дію нового сучаснішого устаткування. У червні 2017 року на шахті "Відродження" від­нов­лено та введено в роботу конденсаторну  установку  для  компенсації реактив­­ної потужності, що додатково дало еко­­номію 10-15 тис. грн щомісяця в частині оплати за реактивну електро­енергію.

Відповідно до затверджених захо­дів, торік було проведено дослід­жен­ня технічного стану та залишкового ресурсу поверхневих високовольтних комірок на усіх шахтах ДП "Львіввугілля" у кіль­кості 128 одиниць, що становить 100% від запланованого. А цьогоріч плануєть­ся ввести в експлуатацію нову го­ловну поверхневу підстанцію Північ­ного блоку шахти  "Степова", що підви­щить надій­ність електропостачання та покра­щить перспективний розвиток ко­пальні.

Олег БУСЬКО,

головний енергетик ДП "Львіввугілля" 

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz