Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Червень » 2 » ШАХТА «СТЕПОВА» : РОБОТУ ВІДНОВЛЕНО, НА ЧАСІ – МОНТАЖ НОВОЇ ЛАВИ
07:08
ШАХТА «СТЕПОВА» : РОБОТУ ВІДНОВЛЕНО, НА ЧАСІ – МОНТАЖ НОВОЇ ЛАВИ

Урядова комісія з розслідування причин трагедії на шахті "Степова" під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будів­ництва та ЖКГ України Геннадія Зубка надала остаточні висновки.

 Причиною аварії І категорії, що ста­лась 2 березня 2017 р., став вибух мета­ноповітряної суміші, що утворилась у 119 конвеєрному штреку в місці розташування кабелю, а також неспрацювання системи УТАС й те, що безпосередньо перед ви­никненням вибуху виїмкова дільниця лави не була забезпечена необхідною розрахун­ковою кількістю повітря.

У  ДП "Львіввугілля" відбулося  за­сі­дання  постійно діючої  комісії  з  охорони праці, де здійснено аналіз обставин і при­чин  аварії, що спричинила   груповий не­щасний випадок на шахті "Степова". Учас-ників ПДК ознайомлено з висновками екс­пертної комісії щодо розслідування аварії, які взяті за ос­нову ко­місією Держпраці та ске­ровані у пра­во­охоронні органи. Прий­нято рішення при­тяг­ти до дисциплінарної відпові­да­льності  групу  посадових  осіб шахти "Сте­пова" та ДП "Львіввугілля", а та­кож вжити організаційні заходи для по­силення роботи сис­те­ми охорони праці на відокремлених під­розділах.

На сьогодні тривають роботи з вико­нан­ня приписів комісії щодо відновлення аварійної ділянки та розпочато видобуток вугілля у 133 лаві. Також зусилля колекти­ву копальні  зосереджено на монтажі но­вої 138 лави із запасами 249,5 тис. тонн, дов­жиною 180 м і довжиною виймального стовпа 630 м, з якої у нормальному робо­чому  ритмі  видаватиметься на-гора 800 тонн вугілля у добу зольністю 39,5%.

Ольга МАЗУР

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz