Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 5 » ТВОРЧИЙ КОНКУРС «ЛЮДИ І ВУГІЛЛЯ»
07:41
ТВОРЧИЙ КОНКУРС «ЛЮДИ І ВУГІЛЛЯ»

Підійшов до завершення конкурс на  кращий фотознімок, письмові ав­тор­ські роботи - оповідання,  нариси, вір­шовані твори, де були відображені миті з життя галицьких гірників.

Оргкомітет щиро вдячний всім, хто взяв участь у конкурсі та до 20 серпня 2017 року надіслав свої роботи. Всі ав­тор­ські доробки були передані до кон­курс­ної комісії для розгляду та підбиття підс­умків, про результати яких ви, шанов­ні  читачі, дізнаєтесь у наступному номері шахтарського часопису "Гірник".

А наразі пропонуємо вашій увазі фо­то із сімейного архіву братів Карнаг - Ми­коли, гірника підземного та Андрія, гірни-чого майстра з  шахти "Відродження" (на фото зліва направо), які за контрактом служать у лавах Збройних Сил України та захищають від ворога ук­раїнську зем­лю на Сході країни, а також вірш голови Червоноградського літературно-мистець­кого об’єднання “Оберіг” Оксани Карнаги, ма­тері цих мужніх чоловіків. Про­­ник­ливі рядк­и твору го­во­ря­ть про безмежну лю­бов  до неньки-Ук­­раї­ни та  про шахтарів-воїнів, які смі­­­ли­во виступили на її захист.

 

 

НА ВАРТІ МИРУ

Над краєм небо голубе

Пахне їдким палючим димом,

Нікому не дамо тебе,

Наша єдина Батьківщина.

Хай сяє сонечко вгорі,

Над сином більш не плаче мати.

Ми вчора були шахтарі,

А нині ми в строю солдати.

І у тяжкий пекельний час

Встаєм за правду і за волю.

Не кожен зрозуміє нас -

Чому ми тут, на полі бою.

Над краєм небо голубе

На шмаття рвуть чужі гармати.

Не віддамо на глум тебе,

Вкраїно наша, рідна мати.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz