Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Грудень » 20 » ВІРНИЙ ШАХТІ
10:39
ВІРНИЙ ШАХТІ

Новий 2018 рік принесе своєрідний знаковий рубіж у життя Івана ПЕЛЕХА - електрослюсаря дільниці підіймальних ус­та­новок шахти "Межирічанська". Ви­пов­ниться чверть віку, як він став шах­тарем.

Хоча спочатку обрав інший шлях  - вив­чився на столяра-мебляра, проте на  початку 90-х, коли відбувався перехід  від ра­дянщини до самостійності, усі довкола намагалися перебудуватися на новий лад, багато виробництв припинили роботу, й ста­лий заробіток за спеціальністю годі бу­ло знайти. Тому молодий хлопець пішов вже протореним батьком шляхом - Тимофій Іванович тридцять років пропрацював на "Межирічанській". Й молодший Іванів брат Андрій теж став гірником і нині очо­лює діль­ницю стаціонарних установок на шахті "Від­род­ження".

У роботі досвідчений гірник Іван Пелех орієнтований на результат.

- Заміниш якусь деталь - і потужний ме­ханізм знову "оживає" та готовий до без­печної  роботи, - говорить Іван Тимофійо­­вич. - Добре,  якби постачання матеріа­лів стало щедрішим, але виходимо з того, що має­мо. Відповідальність чимала, адже без­­пека транспортування людей у шахту зале­жить від  якості  твоєї роботи. Почат­ківців треба вчити найменшим дрібницям, проте найголовніше - прищеплювати молоді на­вич­ки працювати добросовісно.

За сумлінну працю гірника пред­ста­в­лено до високої нагороди - По­чесної Гра­моти Кабінету Мініст­рів Ук­раїни.

Марія ЛУЦЕНКО

 На фото: бригадир Іван Пелех під час огляду підіймальної установки.

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz