Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Грудень » 20 » ВІТАННЯ З НАГОДИ 60-РІЧЧЯ ЛЬВІВСЬКОГО ВУГІЛЬНОГО БАСЕЙНУ
10:44
ВІТАННЯ З НАГОДИ 60-РІЧЧЯ ЛЬВІВСЬКОГО ВУГІЛЬНОГО БАСЕЙНУ

Шановні шахтарі, ветерани вугільної промисловості Львівщини!

Дорогі мешканці шахтарського Прибужжя!

Цей грудневий день знаменував за­род­ження професійної спільноти вуглекопів на теренах вже шахтарського краю. Ці шість десятиріч докорінно змінили обличчя аграрної Львівщини. Високі копри шахт  стали невід'ємною частиною краєвиду й гармонійно вписалися серед зелених лісів, золотих пшеничних ланів та безмежної небесної блакиті. Постали міста Червоноград, Соснівка та селище Гірник.

З плином часу найкращі запаси твердого палива поступово вичерпуються. Проте й тих, що залишилися, достатньо, щоб ще не одне десятиліття забезпе­чу­вати теплом і світлом оселі українців. На шести діючих копальнях держпід­при­ємства старанно дотримуються традиції - працювати на максимумі, навіть за складних гірничих умов, нестачі шахтного обладнання та мінімальної державної фінансової підтримки. Завжди інтереси гірників активно захищають шахтарські профспілки, є тісна співпраця з усіма гілками місцевої та обласної влади, народні депутати законотворчо відстоюють права українських вугільників. Сьогодні вугільна галузь України - у процесі реформування. Наразі вугільні забої Прибужжя є ціка­вими для інвесторів, про що свідчать візити іноземних де­легацій.

Щодня, спускаючись у шахтні забої, гірники під опікою Святої покровительки Великомучениці Варвари у боротьбі з підземною стихією, долаючи гірничий тиск порід, які матінка-природа старанно складувала мільйони років, прокладають метр за метром підземні магістралі, видобувають тонна за тонною спресований "сон­цекамінь". Близько 350 мільйонів тонн твердого палива видобуто з надр Львівсько-Волинського вугільного басейну за шість десятиліть. За цей час сот­ні славних імен впи­сано у літопис шахтарського краю. Чимало Героїв-шахтарів ви­хо­вали трудові ко­лективи, а загалом праця гірників Львівщини високо поці­нована як галузевими, так і державними нагородами. Особливою є історія останніх років, адже сотні пра­цівників шахт на заклик Ба­тьківщини стали до лав Збройних Сил України та боронили кордони держави на Сході. Багатьох з них відзначено військовими наго­ро­дами. Більшість мо­білізованих вже повернулися до мирної праці, а понад тридцятеро, ук­лавши конт­ракт, продовжують захищати країну.

Вітаємо з 60-літтям вугільного басейну Львівщини представників усіх поколінь гірників, їхні родини та краян. Низько вклоняємось ветеранам за добру науку, щи­ро дякуємо шахтарським колективам, що нині господарюють у вугільних забоях, за сумлінну працю, а їхнім рідним та близьким - за підтримку та надійний тил. Не­хай трудові здобутки вуглекопів Галичини примножуються на благо України, ри­зикована праця належно оцінюється, лави та забої на всіх горизонтах будуть без­печними під опікою Святої Варвари - покровительки гірників. Миру та спокою, достатку та злагоди.

 

Олег АКІМОВ,

т.в.о.  генерального директора ДП "Львіввугілля"

Олег ТУРЧИН,

голова Львівської територіальної організації Профспілки

працівників вугільної промисловості України

 

Віталій ОНІЖУК,

голова Регіонального об’єднання

Незалежної профспілки гірників України

м. Червонограда

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz