Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Лютий » 28 » ЗА ПРОФЕСІЄЮ В УЧБОВО-КУРСОВИЙ КОМБІНАТ
13:07
ЗА ПРОФЕСІЄЮ В УЧБОВО-КУРСОВИЙ КОМБІНАТ

Історія Червоноградського  учбово-курсового комбінату  ДП "Львівву­гілля" по­чинається з червня 1975 року. Упро­довж  всього  проміжку  часу основним завданням навчального комбінату є забезпечення професійного навчан­ня, підготовки та перепідготовки, підвищен­­ня кваліфікації робітників гірничих про­фесій, які працюють чи тільки-но вияв­­ляють  бажання  розпочати  трудо­вий шлях на шахтах Львівщини та Во­лині.

Щороку в комбінаті навчаються сотні робітників шахт державного підприємства "Львіввугілля". Досвідченим викладачам та майстрам виробничого навчання дові­ря­ють готувати свої кадри вугільні підпри­ємства Прибужжя, які подають заявки на отримання тієї чи іншої гірничої спеціаль­ності для подальшої роботи на копальні. Торік УКК підготував 675 спеціалістів, під­вищення кваліфікації пройшли 945 чоловік, а 1093 курсанти навчалися охо­роні праці.

На 2018 рік заплановано підготувати 621 спеціаліста різних категорій для шахт і підприємств ДП "Львіввугілля", згідно з планом підвищать свою кваліфікацію 890 чоловік, а навчання з охорони праці про­йдуть  941 курсант.

У лютому завершили навчання, здали державні кваліфікаційні іспити та отримали посвідчення машиніста гірничих ви­їм­­кових машин та гірника підземного і ма­шиніста підземних установок 28 чо­ло­вік. У березні-квітні після успішного скла­дання іспитів з теоретичних знань по­свід­чення за обра­ною професією отримають решта слуха­чів. Загалом на даний час спеціальну під­го­тов­ку проходять 152 ро­біт­ника. Окрім шах­тарів тут навчаються четверо чоловік з Монтажно-прохідниць­кого управління та двоє з ШСМНУ ("На­лад­ка"), набуває зна­нь один курсант з шахти "Бужанська" ДП "Волиньвугілля".

Для якісної підготовки майбутніх спе­ціа­лістів УКК має одинадцять навчальних спеціалізованих кабінетів, класів  та ла­бо­раторій. Тут є все відповідне обладнан­ня - інвентар, технічні засоби, схеми, учбові та на­очні посібники, макети техніки, яка ви­ко­ристовується у підземці. До послуг кур­сантів для на­бут­тя практичних навиків також є учбовий по­лігон.Навчальний про­цес забезпечують четверо кваліфі­ко­ва­них викладачів та семеро майстрів ви­робничого навчання. Багаторічний досвід уч­бово-педагогічної діяльності мають Олег Водяний, Тетяна Красько та Ігор Ду­ма,вже не один рік поспіль в УКК працюють Вік­-тор Цицик та Василь Мазник.

За роки існування завдяки Червоно­град­ському учбово-курсовому комбінату от­ри­мали перепустку на вугільні підпри­ємства близько п'ятдесяти тисяч мешкан­ців шахтарських міст та навколишніх на­се­лених пунктів.

                                                              Лариса ГУМЕНЮК

 

На фото (зліва направо): Віктор Дитина, Іван Хомей та Віталій Кравчук з шахти "Відродження" опановують підземні професії.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz