Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Серпень » 28

Бригадир електрослюсарів дільниці конвеєрного транспорту шахти "Лісова" Василь СТРІЛЕЦЬ  - шанована у колективі людина.

- Василь  Михайлович  вже понад двадцять років працює на нашій діль­ниці,-розповідає начальник ДКТ шахти Володи­мир Цюпа. - Руки золоті, сам все вміє та й інших може орга­нізувати.

Сам Василь Стрілець про себе го­во­рив мало. Родом з села Двірці Сокальсь­кого району, де й зараз мешкає з сім’єю. Відслу­жив­ши в армії, у 1993 році влашту­вався на тоді шосту "Велико­мостівську" гірничим робітником.

 

- На   початку   дев’яностих  роботу го­ді бу­ло знайти, - згадує Стрілець. - А на шосту шахту брали охоче. От з кіль­ко­ма друзями і стали шахтарями.

Згодо ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.08.2014

Кажуть: шахта починається з кліті.

- Ні,- категорично заперечує голова проф­кому "Межирічанської" Сергій Ткач, - з людини, з шах­таря. З такого, як Андрій ЛЕНЬ, повного кавалера знаку "Шахтарська слава".

Так, з легкої руки Сергія Петровича познайо­мився із 44-річним машиністом гірничо-виймаль­ної машини дільниці про­хід­ницьких робіт Андрієм Ленем. Він, як на мене, мало нагадує "ру­баху-хлопця" з ві­домого фільму, що йде напролом підземній стихії, про­кладаючи шлях до вугілля. Та  Лень і не претендує на кіногероя.

- Зате наш Андрій,- розповідає на­чальник ДПР Михайло Питель,- класний прохідник. Надійний і в  роботі,  і в житті. Зав­жди готовий під­ставити своє плече.

Андрій Лень із се­лянського роду, із Яво­рівщини. Хто народився в селі, знає: там ледачих не люблять, тим більше таких, що шукають легкого хліба. Цю іс&sh ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.08.2014

Щодня та щоночі крутиться вели­чезне  колесо  клітьового пі­д­йо­­му на шахті "Відродження". Весь цей час за пультом керування його ма­шиністи.

Ця робота нелегка та надзвичайно від­­по­відальна. Тут не тільки уважно сте­жать за приборами, натискають педалі та важелі, а й відчувають вантаж на кінці ста­левого канату, який опускається на глиби­ну 500 метрів.

- Спуск  та  підйом людей, а також різ­них вантажів,- говорить Стефанія Пиріг,- наше щоденне завдання.

Машиністи опус­кають в шахту облад­нання  для  нової  лави, в­идають на-гора від­пра­цьоване для ре­монту. Однак особ­ливим є спус­к і підйом шахтарів, адже там, на глибині, працюють близькі їм люди.

- З 1989 року,- згадує Наталя Князь,-я знаходжуся за пультом керування підій­мальної машини. Починала на техкомп­лексі. Цей агрегат надійно служить л ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.08.2014

На адресу редакції шахтарського часопису ДП «Львіввугілля» надійшов лист від ветеранів-шахтарів, які в різні роки працювали на вугільних під­приємствах Прибужжя.

“Головне літописне джерело шахтарів Львівщини, - го­вориться в листі, - вже понад півстоліття носить назву “Гірник”. Коли ми працювали у лавах і забоях, часопис над­ходив на шахти. На шпальтах цього видання можна було прочитати про наші, шахтарські будні та свята. Дуже цікаво було бачити на фотографіях обличчя колег по вугіллю, оз­найо­митися з роботою шахт.

Пройшли роки, зараз ми займаємось іншими справами, не гірничими. Однак й досі цікаво знати, як працюється  молодшому поколінню видобувачів “сонячного каменю”.

 

Приємним є те, що керівник ДП “Львіввугілля” Андрій Дяченко не заб ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.08.2014

Михайло ГАЛУНКА - ветеран шахти "Зарічна"  та  свідок  усіх злетів і падінь цього вугільного підприємства.

 На будівництво  шахти  №7 "Великомостівська" тоді працівник будівельного управління №63 Ми­хайло Галунка прийшов 7 лютого 1967 року. Розповідає, що місце­вість будмайданчику була заболо­чена. При веденні робіт дово­дило­ся повсякчасно відкачувати воду.

 

- У 1968 році ми здали скіпо­вий ствол,  у  69 - вентилятор  головного  провітрювання,  а в 1970 році, розпочалася експлуатація сьомої "Великомостівської",-зга­дує ветеран. - Ну і я собі подався в гірники - спо­чатку електро­слю­сарем підземним. Коли отримав диплом Київського інституту автоматики і автоме­ха­ніки, пере­йшов на посаду ст ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.08.2014

День  шахтаря  для  родини ДОБ­РЯН­СЬ­КИХ - свято сімейне.

Понад тридцять років шахтарського стажу у Петра Добрянського, заслуженого шахтаря України, колишнього начальника вуглевидобувної дільниці шахти "Степо­ва". Після закінчення Червоноградського гірничого  технікуму  розпочав  трудову діяль­ність на  шахті "Лісова". І, коли впер­ше потрапив на шахтарське свято, згадує Пет­ро Дмитрович, побачив по­важ­них гір­ників і щиро мріяв бути схожим на цих муж­ніх людей.

 

Йшли роки… У 1982 році перейшов на шахту "Степова" (№10 "Великомостів­ська"). Працював гірничим майстром на видобувній дільниці, згодом заступником начальника. Авторитет і славу здобув на посаді начальника цієї дільниці. Його принцип ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.08.2014

ДОРОГІ ШАХТАРІ,  ВЕТЕРАНИ ВУГІЛЬНОЇ ГАЛУЗІ !

ШАНОВНІ КРАЯНИ !

З  почуттям глибокої поваги вітаємо Вас

з Днем Незалежності України та з професійним святом - Днем шахтаря.

Дві такі близькі для нас, гірників, дати йдуть поряд. Адже без шахтарської праці не могла постати Незалежна Ук­раїна. Шахтарі Прибужжя завжди були одними з найбільш суспільно активних громадян нашої держави. Шахтарська солідарність, висока громадянська свідомість, взаємопідтримка не раз ставили шахтарів на чолі державотворчих процесів. Наші шахтарі з чес ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.08.2014