Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 5 » КОЧЕГАРИ ШАХТИ ВУГІЛЬНОЇ
14:38
КОЧЕГАРИ ШАХТИ ВУГІЛЬНОЇ

Шахта "Степова" ДП "Львіввугіл­ля". Дільниця котельні Центрально­го блоку.

Тут переважно працюють жінки, які офіційно рахуються машиністами ко­тельних установок, а в народі, як звик­ло, їх називають кочегарами. Пра­цю­ють в дві зміни. І кожна з них майстер своєї справи.

Відверто кажучи, робота не з лег­ких, адже  відстежувати справність кот­лів та дотримуватись запобіжних за­­ходів і правил їх розтоплення потріб­но уважно та ретельно. Одним словом, забезпечувати безперебійну роботу обладнання котельні.

- Тут не кожна жінка зможе пра­цювати,- говорить начальник котельні Центрального блоку Мирослав Найда.-Сюди приходять витривалі, працелюбні та терплячі. Кочегари пильно стежать за показниками приладів, темпера­тур­ної пари й рівнем води. Адже помил­ки бути не може.

… Нехай мене вибачать інші жінки-трудівниці, але цього разу в об'єктив фотографа потрапили саме Алла Шу­ригіна та Оксана Стецишин. Вони май­же одночасно почали працювати на ко­тельні "Степової" і вже на око мо­жуть визначити, як працює котел в пе­ріод опалювального сезону, де і що вар­­то підремонтувати, на що безпосередньо звернути ува­гу.

Алла Миколаївна змінила білий ха­лат медсестри на спецівку, і у Оксани Єв­генівни колишня робота теж не була пов'язана з вугіллям, однак жодного разу вони не пошкодували про свій ви­бір. Головне, вважають жінки, справ­лятися  з роботою,  цінувати  її. І хоча умо­ви праці тепер значно відрізняю­ться від  попередніх,  проте  обов'язки свої вони  знають досконало і на ко­те­льні почуваються впевнено.

- Робота у нас така - дарувати теп­ло, а звідси й гарний настрій,- говорить Оксана Стецишин. - Під час зимового періоду, зазвичай, в роботі один котел, а  в  разі пікового  спаду  температури (що буває вкрай рідко) вмикаємо дру­гий. Торік критичних моментів не було і ми перезимували на "задо­вільно".

Начальник котельні Мирослав Най­да додає про те, що кочегари-шахтарки свою справу знають, працюють добро­совісно,адже передих між під­кладан­ням вугілля незначний, тут не до "пере­курів".

- А загалом,- резюмує Мирослав Романович,- ми єдина робітнича сім'я, навпіл ділимо і радощі, і горе.

На фото : (зліва направо) маши­ніс­ти (кочегари)

котельні Централь­ного  блоку  шахти "Степова"

Алла Шу­ригіна та Оксана Стецишин.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz