Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 10 » МАЙСТРИ СВОЄЇ СПРАВИ
10:23
МАЙСТРИ СВОЄЇ СПРАВИ


На  шахтах  ДП "Львіввугілля" добре знають - найскладніші роботи варто доручати спеціалістам з Мон­таж­нопрохідницького управ­ління.

-Усі наряд-замовлення  виконуємо вчасно, якісно і з гарантією, - зазначає на­чальник управління Ігор Паляниця.-Від нашої сумлінності напряму зале­жить безпека гірників. До того ж, ми по­ви­н­ні "тримати марку", щоб наші за­мовники-шахти були зацікавлені звер­татися до нас.

Управління складається з трьох під­розділів: дільниця з ремонту шахт­них стволів, дільниця гірничих робіт та дільниця ремонту стаціонарного обладнання.

У 2015 році дільницею з ремонту шахт­них стволів, де начальником Анатолій Денисюк, виконуються роботи з заміни рейкових провідників на шахті "Відродження" - замінено парну нитку в клітьовому стволі,  на шахтах "Червоноградська" та "Великомостівська" про­ведено заміну одинарної нитки в го­лов­них стволах. На шахтах "Степова" та "Великомостівська" зараз проводимо підготовку, щоб у дні державних свят замінити посадочні балки в головних стволах. На шахті "Степова" виконали заміну коробчатих  провідників: шахта закупила матеріал на десять нових, а старі наші фахівці видали на поверхню, де їх реставрують та зроблять придат­ними для повторного використання. Це дає значний економічний ефект, ад­же нові провідники - дуже дорогі.

Керівництвом ДП "Львіввугілля" пе­ред нашим управлінням було поставлено завдання підняти на-гора з шахти "Зарічна" матеріали та обладнання, які можливо повторно використати на пра­цюючих шахтах. Цими роботами зай­малася дільниця   гірничих  робіт, якою керує Антон Варчук. Найперше йдеться про арку, рейки, труби діа­метром 100,­150 мм тощо. На даний мо­мент вико­нуємо роботи з підготовки та під­тримки в безпечному стані лави №562 на шахті "Чер­воноградська". При бурінні водо­відвідної свердловини  там виникла проблема, над  якою активно працює служба матеріально-технічного поста­чання:  через тверді породи зно­си­лася бурова  штанга  до  станка  ЕБГП, а в зв'яз­ку  з подіями на сході закупити но­ву в Україні складно.

Також працюємо над забезпе­чен­ням арковим кріпленням на шахті "Ме­жи­­річанська". На дільниці працює бри­гада машиністів бурових установок, яка виконує роботи по бурінню венти­ляційних водовідвідних та розвіду­валь­них свердловин. На даний час пра­­цю­ють  буровою установкою "Стрі­ла-77" на головному південному відкот­ному штреку.

Дільниця ремонту стацобладнання під керівництвом Романа Сенюка сла­ви­ться своїми майстрами, руки яких повертають до життя будь-який ме­ханізм. Силами наших працівників на шахті "Візейська" проведено демонтаж двох вентиляторів головного провіт­рювання. Один з них і монтуємо, влас­не, на "Межирічанській". На заміну для шахт "Межирічанська" та "Лісова" пі­дуть два двигуни підйомних машин. Та­кож демонтовані шість копрових шкі­вів. В умовах жорсткої економії та від­сутності нових запчастин ці, належ­ним чином реставровані, механізми ще дов­го послужать гірникам решти наших копалень. Варто віддати належ­не май­страм нашого ремонтного цеху Любо­ми­ру Скробачу, Атаназію Сайчуку, Гри­-горію Кріпу, що підтримують наше да­леко не нове обладнання в робочому стані.

- Ігоре Олександровичу, як забез­печується висока якість робіт?

- Найперше - готуємо проектно-кошторисну документацію. Зокрема, наш виробничий відділ має ліцензію на виготовлення таких проектів . Склад­ніші  проекти  шахти  замовляють  в Проект­но-конструкторському бюро. Ве­лика частка відповідальності за ве­-дення робіт на плечах головного інже­нера управління Віталія Роговського та головного механіка Сергія Сологуба.

Хотілось би відмітити висо­коклас­них  спеціалістів   МПУ   Олега Мужа, Олек­­сандра  Матроніна,  Сте­пана Са­муляка, Сергія Курдельчука , Ярос­лава Свистуна, Ярослава Ткачика, Воло­димира Носуліча, Володимира Яку­­бу­ка - голову первинної проф­спіл­кової організації МПУ, який не тільки передає досвід молодим робітникам, але й на­магається забезпечити належ­ний  від­починок  наших  праців­ни­ків. Вось­меро наших гірників призвано на вій­ськову службу в зону АТО, де вони захищають цілісність нашої держави.

Таким чином, маючи висококва­ліфікований колектив,  МПУ готове й надалі виконувати найскладніші роботи на прибузьких копальнях, трудові колективи яких щиро вітаємо з Днем шахтаря.

Марія ЛУЦЕНКО

На фото: начальник МПУ Ігор Па­ляниця (перший зліва) з колективом під час за­міни вен­тилятора головного провіт­рювання на шахті "Межирічан­ська".

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz