Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Січень » 30 » ОБРАЛИ БАТЬКІВСЬКУ СПРАВУ
08:40
ОБРАЛИ БАТЬКІВСЬКУ СПРАВУ

Знання, які отримують випускники шкіл в стінах Червоноградського гірни­чо-економічного коледжу, професій­но­го гірничо-будівельного ліцею та під час виробничих практик є достатніми для праці на копальнях ДП "Львіввугіл­ля".

 Коледж та ліцей готують не тільки фа­хівців гірничих спеціальностей, але й вчать відповідально ставитися до ро­боти, вмінню спілкуватися і виявля­ти себе, самостійно приймати рішення, а та­кож умінню працювати в колективі.

Сьогодні розмова зі студентами Чер­воноградського гірничо-економічного ко­лед­жу ІІІ-ІV курсу, які навчаються за спе­ціальностями "Підземна розробка корис­них копалин" та "Експлуатація та ремонт гірни­чого електромеханічного об­ладнання та автоматичних пристроїв".  

Данило БІЛЬО:

 - Я обрав шахтарську працю, бо мій ді­дусь працював на шахті "Лісова". Там пра­цює і мій дядько. Відповідно я від них та від викладачів дізнаюся про гірництво. Професія шахтаря є досить важкою, а сам тех­нологічний процес видобутку вугілля складний, але дуже цікавий. Ця професія для сильних чоловіків. Також хочу більше діз­на­тися про підземні надра. Для цього займа­юсь самоосвітою.

Андрій ВАШКІВ:

- У моїй родині всі пов'язані з шахтою: дідусь, бабуся, батько та матір. Під час нав­чан­ня в коледжі я дізнався про роботу гір­ників. На шахті "Великомостівська" про­ходив ознайомлювальну практику. Мені там дуже сподобався дружний ко­лектив і я хотів би туди повернутися. Після за­кін­чення навчання піду працювати на ко­па­льню.

Ігор ЗАРІВНИЙ:

- Ніхто з моїх рідних на шахті не пра­цював, однак для мене ця праця є ціка­вою, хотілося б дізнатися, як працюють люди під землею. Можливо в подальшому змі­ню шахтарську робу на щось інше, але по­ки що хочу бути шахтарем. Вже прохо­див двомісячну практику на шахті "Лісова", де моїм наставником був електрослюсар підземний, а тепер начальник дільниці електрообладнання та автоматизації Микола Івануса. Від нього я дізнався більше про свою майбутню професію.

Даніїл РОГОВСЬКИЙ:

- Мій батько, працює головним інже­нером у Монтажно-прохідницькому управ­лінні. Я бував у нього на підприємстві, тому про шахтарську працю мені відомо. Він неодноразово розповідав про свою ро­боту, таким чином мене заохотив стати гір­ником.

Ігор ЙОСИПІВ

 

  На фото: (зліва направо) сту­денти Да­нило Більо, Даніїл Рогов­сь­кий, Ігор Зарівний та Андрій Вашків на навчальному полігоні.

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz