Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 15 » ПЕРЕВИКОНАННЯ ПЛАНУ - ЧЕСТЬ
10:31
ПЕРЕВИКОНАННЯ ПЛАНУ - ЧЕСТЬ

Перший квартал 2015 року шахта "Степова" завершила, видавши на-гора 69 840 тонн високоякісного ву­гілля, виконавши план на 162,4%. Наприкінці березня введено в експ­луа­тацію лаву №101 та найпотуж­нішу за останні роки у ДП "Львівву­гілля"  лаву  №134. Про перспективи роботи  копальні - в  інтерв'ю з зас­туп­­­ником директора з виробництва Богданом МАЙДЮКОМ.

- Розкажіть, будь ласка, деталь­ніше про нові комплексно-механі­зовані забої.

- 134 лава підготовлена досить давно, понад чотири роки тому, проте через складнощі з фінансуванням її запуск постійно відкладався. Це по­тужний забій з запасами 464,5 тис тонн, довжиною 1200м, віддалений від ство­ла майже на 7км. Тому для опти­мізації робочого процесу, економії часу п'ять з половиною кілометрів до місця праці гір­ники доїжджають спеціально прид­баним електровозом 2АМ8Д. Над­звичайно складною є схема транс­портування гірничої маси на-гора. У ро­боті - три нових, придбаних за держа­в­ні кошти за статтею "капітальне бу­дівництво", конвеєра 2Л-1000 за­га­ль­ною протяжністю 2600м. Ще 3000м тран­с­портного ланцюга укомплекто­вано своїми силами.

 Працює у цій лаві дільниця з видо­бутку вугілля №1 під керівництвом Ярослава Мелешка. Бригада Андрія Лішки за допомогою комплексу ДМ та комбайна РКУ-10, за безаварійну ро­боту яких відповідає механік Тарас Гарячий, видобуває 650 тонн на добу. Плануємо працювати у цій лаві ще понад півтора року.

101 вугільний забій із запасами 65,6 тис тонн відпрацюємо значно швидше. А наразі силами дільниці №2, де ви­конує обов'язки начальника Андрій Со­ловко, а бригадиром Василь Сков­рон, щодоби на-гора піднімається 350 тонн якісного палива. Згодом, орієн­товно до кінця цього року, вони пере­йдуть у лаву №133 із запа­сами 164 тис тонн, яка вже готова до виймання твердого па­лива.

- Які лави готуються на най­ближ­чу перспективу?

- Зараз ведуться підготовчі роботи у 135 лаві, нарізана 565 лава та у про­цесі кріплення 566 по пласту "Тон­кий". На жаль, через відсутність ан­кер­­­­ного кріплення довелося призупи­нити ро­боти в останньому забої.

- Згідно з  оперативними даними, ста­ном  на  середину  квітня  шахта "Сте­пова"  працює стабільно, з пере­ви­конанням  плану  з видобутку вугілля…

- На сьогодні вуглевидобувними дільницями щодоби на-гора підні­має­ться у середньому 1100 тонн вугілля. Середній показник  зольності - 32 від­сотки. Введення в експлуатацію двох нових лав дозволить до травня місяця наростити місячний обсяг вугле­видо­бутку  до понад  32 тис тонн. Це завдан­ня доведено до робітників,  на зборах колективу  прийшли до думки, що при правильній організації праці зможемо й перевершити його, - завершив роз­мову Богдан Михайлович.

 

Марія ЛУЦЕНКО

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz