Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Серпень » 29 » СЛАВА ШАХТАРЯМ ! СЛАВА УКРАїНІ !
18:21
СЛАВА ШАХТАРЯМ ! СЛАВА УКРАїНІ !

До свого професійного свята  гірники ДП «Львіввугілля» підійшли з вагомими трудовими здобутками, 21 серпня видавши на-гора з випередженням виробничого графіку мільйонну тонну вугілля.

Відзначення Дня шахтаря  розпочалося 27 серпня на усіх підприємствах, що задіяні у процесі вироб­ництва вугіль­ної продукції. Цього дня відбули­ся урочисті збо­ри, де бага­тьом гірникам та працівникам підприємств інфраструктури були вручені відзнаки та грамоти.

28 серпня в.о. генерального директора держпідприємства Андрій Дяченко взяв участь у Всеукраїнському відзначенні Дня шахтаря у Києві.

 А наступного дня сивочолі ветерани-гірники та представ­ники сучасної шахтар­ської когорти завітали у держпідприємство.

Зустріч напередодні Дня шахтаря з ветеранами праці, які не одне десятиліття присвятили розвитку вугільних шахт Львівщини – це добра традиція, якої дотримується керівництво ДП «Львіввугілля».  Ветерани з великою цікавістю ознайомились з експозицією музею «Шахтарська слава», яка постійно оновлюється, адже сучасна історія вугільної галузі Львівщини щоденно пишеться нинішнім поколінням гірників Прибужжя й в ній чимало нових славних перемог.

Після відвідин музею ветерани стали найпочеснішими учасниками урочистих зборів колективу ДП «Львіввугілля» з нагоди Дня шахтаря. Теплими словами та міцними рукопотисканнями вітали їх у актовій залі їхні учні – представники усіх шахт та підприємств вугільної галузі Львівщини.

Під час урочистостей привітати гірників прибули перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник, депутат Львівської обласної ради Ганна Костюк, міський голова Червоно­града Ігор Чу­дійо­вич , Начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області Володимир Юрків, ко­мандир Львівсько-Волинського ВГРЗ Ігор Яворський. Серед почесних гостей - Герой України Сергій Руденко, генеральний директор ВО «Укрзахідвугілля» (1990-1995рр.) Степан Пікула та нагород­же­ний орденом "За зас­луги" першого сту­­пеня Дмитро Труш.

Урочисті збори розпочалися зі спільного виконання Гімну України. Пам'ять загиблих та померлих шахта­рів вшанували хвилиною мов­чання. Честь покласти кошики квітів до стіни пам"яті Небесній сотні випала начальникам ДПР шахт "Великомостівська" Володимиру Приходьку та "Степова" _ Вадим Крась та вуглевидобувних дільниць  шахти "Межирічанська" Олександру Паращенку та "Лісова" Степану Грицаку.

Керівник ДП "Ль­віввугілля Андрій Дяченко  у своєму виступі окреслив оперативну ситуацію у вугільній галузі та передав подяку від Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана шахтарям Львівщини за стабільну роботу у нинішні непрості часи.  Очільник держпідприємства відзначив, що у зв»язку зі  згортанням вугільного виробництва на Донбасі 8 тисяч тонн щодобового видобутку ДП «Львіввугілля» - це більше третини видобутку усіх працюючих державних шахт.

- Від усього серця бажаю вам, дорогі гірники та ветерани-шахтарі, - привітав присутніх Андрій Павлович, - здоров»я міцного, неба – мирного і долі – щасливої.

В.о. генерального директора вручив вітальні адреси пере­можцям трудового змагання – бригадам, що найрезультативніше спрацювали під час трудової вахти до Дня шахтаря у липні-серпні. Своїх по­братимів гірники віта­ли гучними оплесками.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник, вітаючи гірників,  передав вітання від очільника Львівської ОДА Юрія Турянського та додав:

 - Сьогодні ми, українці, маємо покладатися на власні сили. Ваша праця як ніколи важлива для регіону, а відповідальна громадянська позиція  - для нашої України.

Йосип Степанович вручив  почесні грамоти Кабінету міністрів України, грамоти та подяки від Львівської ОДА.

Депутат Львівської обласної ради Ганна Костюк відзначила, що День шахтаря займає особливе місце серед професійних свят, адже гірничий фах  дуже ризикований, проте необхідний для суспільства, а праця місцевих гірників – це надійне підґрунтя розвитку Червонограда і Сокальщини.

Міський голова Червонограда Ігор Чудійо­вич привітав шахтарів та побажав залишатися такою ж  великою консолідаційною силою, що тримає на плечах Червоноград, і вручив грамоти від Червоноградського міськвиконкому.

 Представники Сокальщини – голови  райдержадміністрації та ради Олег Кожушко та Ігор Дацюк щиро подякували шахтарям за підтримку економіки району. Голова Львівської територіальної організації проф­спілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин та голова Регіонального об'єднання Неза­лежної профспілки гірників Ук­раї­ни м. Червонограда Михайло Шабля приві­тали шахтарські колективи з професійним святом. Від когорти ветеранів вітав гірників генеральний директор ВО «Укрзахідвугілля» У 1990-1995 роках Степан Пікула, а від молодого покоління гірників – гірничий майстер шахти «Великомостівська» Андрій Кірічук.

 В.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко  нагородив групу шахтарів відзнакою «Шахтарська гвардія Галичини».

По закінченні урочистостей учасники святкування роз′їхалися. Розпочався відлік нового шахтарського року…

Марія ЛУЦЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz