Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Лютий » 22 » СОКАЛЬЩИНА – ПРОТИ ЛІКВІДАЦІЇ ШАХТ
15:17
СОКАЛЬЩИНА – ПРОТИ ЛІКВІДАЦІЇ ШАХТ

Відбулася ХІХ сесія шостого скликання Сокальської районної ради. Одним із питань, що були на порядку денному – підготовка окремих шахт ДП «Львіввугілля» до ліквідації. В зв’язку з цим у роботі сесії райради взяли участь генеральний директор держпідприємства Микола Клюка, його помічник з питань взаємодії з органами влади, ЗМІ та зв’язків з громадськістю Микола Мисак, голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин.

На сесії виступив генеральний директор ДП «Львіввугілля» Микола Клюка, який ознайомив депутатів із структурою державного підприємства, зосередився на завданнях щодо подальшої роботи шахт.

- Шахтарі Сокальщини,- зазначив Микола Іванович,- у 2013 році поставили перед собою завдання видати на-гора 1 млн. 800 тис. тонн вугілля, пройти понад 15 км гірничих виробок. Другий місяць поспіль вугільні підприємства додають до виробничих завдань понадпланові тонни вугілля.

Далі Микола Клюка поінформував про роботу збагачувальної фабрики ПАТ «Львівська вугільна компанія», яка працює нестабільно, чим створюється профіцит вугілля. Реалізації вугілля в тому обсязі, який потрібен, наразі немає. Ситуація, що склалася, потребує стабілізації для подальшої нормальної роботи вугільників.

Разом з профспілками напрацьовані заходи щодо реалізації видобутого вугілля. Також генеральний директор держпідприємства ознайомив депутатів райради з Поетапним планом Уряду щодо підготовки вугільних підприємств до ліквідації.

- Є шахти,- наголосив Микола Іванович,- які на сьогодні вже відпрацьовують свої запаси, і йдуть на закриття. Це, зокрема, шахта «Візейська», яка зараз працює в режимі відкачки води. Для цієї копальні вже розроблені техніко-економічні обґрунтування і підготовлена для передачі до реструктуризації до подальших дій по закриттю. Що стосується шахт «Зарічна» та «Великомостівська», то остання з поетапного плану ліквідації виключена і гірникам (за вимогою профспілок) надали можливість відпрацювати існуючі запаси вугілля. Шахта «Зарічна» - збиткова і розглядається питання про доцільність її роботи в подальшому.

Голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин зазначив, що профспілки категоричні у тому, аби не погоджувати у термінах поетапний план ліквідації вугільних підприємств Львівщини.

Депутати Сокальської районної ради прийняли рішення підтримати звернення Президії райради до шахтарських колективів та мешканців Сокальщини щодо недопущення занепаду вугільної галузі Західного регіону України.

 

Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 1.7/3
Зробити безкоштовний сайт з uCoz