Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 28 » ЗА БРИГАДИРА НАЙКРАЩЕ ГОВОРИТЬ РОБОТА
10:32
ЗА БРИГАДИРА НАЙКРАЩЕ ГОВОРИТЬ РОБОТА

Михайло КОЗАКЕВИЧ  на шахті "Відродження" третій рік очолює бри-гаду гірників очисного забою і кори­стується повагою у колективі як пра­цівник, що віддається роботі стовід-­сотково та того ж вимагає від ін­ших.

У розмові бригадир виявився геть неговірким.  Каже, що єдине, про що, шкодує  - це що не потрапив на шахту ра­ніше, адже якийсь час працював на за­воді в Жовківському районі. Одру­жився з червоноградкою Нелею та, праг­­нучи забезпечити сім'ю, пішов за пора­дою тестя на шахту.

- Начальником видобувної дільниці був тоді Герой України Сергій Руденко,-розповідає  Михайло  Ярославович, - ба­­гато чому  відразу  навчився у бри­гадира Віктора  Шевчука. Згодом бри­гаду очолив Роман Боднар. Були роки успіхів, були  смуги  невдач. Знаєте,  у роботі дуже допомагають традиції, що па­нують на "Відродження". Це ви­пле­кане відчуття значимості нашої про­фесії, дружня взаємопідтримка та по­-вага до ветеранів, гуртування гірників не лише у роботі, а й спілкування поза шахтою.

 …Роки йшли один за одним, змі­нювалися забої, разом з досвідом зрос­тав й професіоналізм Михайла Коза­-кевича. З молодого початківця у  колек­тиві однодумців постав фахі­вець, що вже й сам задає тон у роботі.

- Не секрет, що з кожним роком умо­ви роботи ускладнюються. Щоб під­няти на-гора тонни вугілля, треба пра­цювати більше, - говорить він. - Тех­ні­ка не нова, тяжко із матеріа­лами, не­має фінансів - затримується введення нових лав. Але точно знаю: якщо не ви­­конується план - вини самих гірників, людського фактора у тому не­має.

- Це Михайло на поверхні людина скромна, спокійна, - усміхається брига­дир ГОЗ у 2011-2013 роках Роман Бод­нар, що нині є заступником голови проф-­кому шахти, - а у лаві він  є скрізь, все бачить, все контролює, "спуску" ні­кому не дає, наряд має бути виконаний -і крап-ка. Себе  в  роботі  не  шкодує й бригада працює наповну.

Наприкінці розмови запитала у Ко­закевича: щось змінили б у житті, якби можна було переписати все по-новому?

- Хіба б на шахту раніше прийшов,-цілком серйозно відказав бригадир.

 

Марія ЛУЦЕНКО

 

На фото: під час спуску в шахту, бри­гадир  ГОЗ  Ми­хайло  Козакевич (пер­ший зліва).

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz