Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 14 » ВІДВЕРТА РОЗМОВА ПРО НАБОЛІЛЕ
08:38
ВІДВЕРТА РОЗМОВА ПРО НАБОЛІЛЕ

Додаткові обов’язки у голови Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда Михайла Шаблі. Його обрано заступником голови Незалежної профспілки гірників України по Західному регіону.

Ці обов’язки Михайло Осипович буде виконувати на добровільних засадах. Таке рішення прийняла рада голів НПГУ для ефективнішого реагування на виклики нинішньої ситуації.

А перед засіданням ради її учасники взяли участь у пікетуванні Кабміну. Акція, за словами Михайла Шаблі, носила назву «Люстрація по-шахтарськи». На ній гірники рішуче виступили проти поданого до Верховної Ради законопроекту «Про реформування загальнообов’язкового державного страхування та легалізацію фонду оплати праці», який позбавляє потерпілого на виробництві одного з видів соціального страхування, зобов’язуючи обирати лише один вид допомоги: або пенсію, або «регрес», піднімали й інші проблемні питання. Зокрема, припинити скорочення фінансування підприємств вугільної промисловості; розробити програму фінансування шахт в Донецькій і Луганській областях, які не знаходяться в зоні окупації і Львівсько-Волинського басейну, своєчасно здійснити та погасити існуючу заборгованість із соціальних виплат: пенсій, лікарняних, «регресів» тощо;

Щодо самого засідання ради голів НПГУ, а у ньому взяли участь і відповіли на запитання перший заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрій Зюков, директор департаменту реструктуризації вугільної промисловості Олександр Вівчаренко та інші відповідальні особи. На засідання були винесені питання майбутнього вугільної галузі, про ситуацію в зоні АТО, недопущення скорочення працівників на шахтах. Крім того, порушили гірники й тему готовності промислових об’єктів до осінньо-зимового періоду та інше.

Виступаючи на засіданні, Михайло Шабля, зокрема зазначив:

- В Україні нині працює всього 23 державних вугільних підприємства. Шахти Львівщини, які забезпечують зараз половину видобутого вугілля, мають намір ставити на суху консервацію. Після оптимізації хочуть залишити лише три копальні. Це така державна політика? Коли закінчиться війна, тоді можна буде проводити експерименти. А сьогодні навіщо рубати гілку, на якій сидимо? Замість того варто фінансово допомогти, щоб запустити нові лави для збільшення видобутку. Бо наближається зима…

Юрій Зюков відмітив, що поставлені йому питання і Михайлом Шаблею і профлідерами з інших регіонів – справедливі, які будуть враховані Міністерством. За словами першого заступника міністра, зараз починає діяти програма підтримки вугільної галузі на мирній території України, згодом вона охопить всю країну. В той же час, Юрій Євгенович наголосив: представники профспілки повинні брати активну участь у цьому процесі, щоб по кожній шахті ухвалювалося виважене рішення.

Крім того у розмові взяли участь - перший заступник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань Сергій Нестеров, директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики Микола Шамбір та інші посадовці.

За підсумками засідання ради голів, яке вів голова НПГУ Михайло Волинець, були прийняті відповідні рішення, спрямовані на покращення ситуації у вугільній промисловості та на соціальний захист її працівників.

 

Володимир ЗІНЧЕНКО

На фото: Михайло Шабля: є запитання до

першого заступника міністра Міненерговугілля.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz