Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Вересень » 28 » 27 вересня – День дошкілля. ДП “ЛЬВІВВУГІЛЛЯ” : З ТУРБОТОЮ ПРО НАЙМЕНШИХ
09:59
27 вересня – День дошкілля. ДП “ЛЬВІВВУГІЛЛЯ” : З ТУРБОТОЮ ПРО НАЙМЕНШИХ


 


У  Червонограді  працюють  сім відомчих дошкільних навчальних зак­ладів, які  підпорядковані та утримую­ться за рахунок коштів шахт держ­під­приємства.

- Дитинство - найважливіший, само­бутній і неповторний період у становленні особистості, - говорить спеціаліст з до­шкі­льного виховання відділу освіти  Чер­во­ноградської міської ради Любов Кор­муш. - Саме в дитячі роки людина по­требує найбільшої уваги та захисту.  Для охоплення  дітей дошкільною освітою в м. Червонограді сьогодні  функціонує 14 дошкільних навчальних закладів, які відвідують три тисячі дітей, з них 7 - ві­домчих, які  підпорядковані ДП " Львів­вугілля" ( 1500 вихованців).  Загалом 86% малят міста відвідують дитсадки.

Для розвитку творчих здібностей ді­тей в садочках організовано роботу  груп з художньо-естетичним,  музичним, мате­матичним, фізкультурно-оздоровчим, еколого-природничим  спрямуванням нав­чально-виховного процесу  та   гуртки за ін­тересами . Велика увага - дітям з особ­ливими потребами, з вадами у фізичному і розумовому розвитку.  В місті працює 18 груп для дітей з такими вадами, які відвідує 299 дошкільнят. У відомчих ДНЗ № 1, 4, 9, 19 організовано роботу семи  спе­­ціа­льних  груп, де долають  важкі вади мов­лення   та здобувають дошкільну ос­віту 126 вихо­ванців . У ДНЗ №16  завдяки підтримці адміністрації  шахти "Зарічна" відкрито логопедичний пункт для дітей з важкими  вадами мовлення .

Спільними зусиллям керівників до­шкільних закладів  та адміністрації шахт у ДНЗ № 1 шахти "Червоноградська" (за­відувач Галина Белінська), ДНЗ №2 шахти "Великомостівська" (Олена Ко­ліс­ніченко), ДНЗ №4  шахти "Відроджен­ня" ( Лариса Роговська), ДНЗ №9 шахти "Межирі­чан­ська" (Наталія Мастикаш), ДНЗ №10 шах­ти "Лісова" (Богдана Кулешова) , ДНЗ №16 шахти "Зарічна" (Галина Перепльот­чикова), ДНЗ № 19 шах­ти " Степова" (На­дія Кожу­ховська) створено належні умови  для здо­буття дітьми дошкільної освіти та   реалізації Державної базової програ­ми розвитку дітей дошкільного віку "Я у світі". Педагоги дошкільних навчальних закладів зосереджують увагу на  збере­женні і зміц­ненні  фізичного, психічного та духовного здоров'я дітей дошкільного віку.  Вихо­ва­телі-методисти  дошкільних закладів №1,2,10,16,4,19  Леся Сохан, Вік­то­рія Крам­чанінова,  Анжеліка Олек­сович, Оле­на Курило,  Ольга Бахмачук, Мар'яна Жи­гай­ло творчо працюють над методичним забезпеченням Базового ком­поненту до­шкільної освіти.  Педагоги дошкільних закладів використовують у роботі іннова­ційні програми, готують вихо­ванців до на­вчання в школі, перемагають у конкурсах педагогічної майстерності різних рівнів.

 - Приємно, що шахтарі дбають про дитячі садочки, - зазначає Любов Іванівна. -  Адже від ставлення до дітей, розуміння їхніх проблем, інтересів та потреб, стану охорони дитинства залежить не тільки доля кожної дитини, а й розвиток суспіль­ст­ва в цілому.

Марія ЛУЦЕНКО 

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/3
Зробити безкоштовний сайт з uCoz