Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Грудень » 17 » БОЖА МАТИ, БЕРЕЖИ "РОВЕСНИК"
10:49
БОЖА МАТИ, БЕРЕЖИ "РОВЕСНИК"

4 грудня, у день Введення у храм Пре­­святої Діви Марії - одного з два­над­цяти ве­ликих  православних свят - в ОЛК "Ро­вес­ник” ДП "Львів­вугілля”  уроч­ис­то від­­­зна­­­­­чили річ­ницю посвяти фігури  Матері Божої, що на центральній алеї. На слу­ж­­бу Божу, яку провів о.Ми­хай­ло Гнатів - настоя­тель храму св. Во­лоди­мира, який і освячував скульптуру 10 років тому, зібрався ве­сь ко­лек­тив та відпочиваючі оз­­­до­ров­чого комп­­лексу.

 Щирі слова проповіді священослужи­теля ве­лично лунали посеред вкритого снігом лісу, де розташована база відпо­чинку. Божого благос­ло­вення, здоров'я, щастя, наснаги у роботі побажав пра­ці­в­никам "Ровесника”та його директору Василю Кар­вацькому о.Михайло і зазначив, що у цій оздо­ровниці дбають не лише про ті­лес­не здоров'я до­рослих відпочиваючих та дітей, а й про їх духовні потреби. Адже можна звернутися з молитвою до Матері Божої, що зустрічає відвідувачів "Ро­вес­ника” на центральній алеї парку, та помолитися у капличці Сестер-Ми­ро­но­сиць, яка вже 20 років є духовним центром комплексу.

- Чому саме на честь Сестер-Миро­носиць названо капличку? - запитую ди­рек­тора ОЛК Василя Карвацького.

- Більшість нашого колетиву - жінки. Лікарі, медсестри, кухарі, адміністра­тори... Саме вони спілкуються з відвідува­чами, тому повинні бути турботливими та терплячими, - відповів Василь Ми­хайлович. - А у  православ'ї жінок-ми­роносиць, що першими зустрі­ли Воскреслого Христа та спо­віс­тили бла­гу вість, шанують як символ  тур­боти, са­­­мо­­відданості, милосердя, доброти. Усі ці якості ду­же потрібні для працівників оздо­ровчого закладу.

 

Марія ЛУЦЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz