Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Серпень » 29 » ДЕНЬ ШАХТАРЯ-2013
13:52
ДЕНЬ ШАХТАРЯ-2013

Цілою низкою урочистостей зустріли професійне свято гірники Львівщини.

Святкові заходи на честь Дня шахтаря розпочалися  із зустрічі з найшановнішими представниками шахтарської когорти – заслуженими ветеранами-вугільниками.  У ДП «Львіввугілля» завітали знані гірники, що не одне десятиліття присвятили роботі у забоях прибузьких шахт. В.о. генерального директора держпідприємства Петро Солонинка  особисто привітав кожного з них зі святом.


Наступного дня на усіх підприємствах відбулися урочисті збори, де найкращим працівникам  вручили численні грамоти та подяки.

 Делегація ДП «Львіввугілля» на чолі з в.о. генерального директора Петром Солонинкою взяла участь у всеукраїнському святкуванні Дня шахтаря у Донецьку. Президент України особисто привітав представників гірничих колективів із професійним святом.

Дух справжнього шахтарського братерства відчувався у великій залі Народного дому м.Червонограда, куди прибули привітати понад півсотні гірників заступник очільника Львівської області Сергій Василенко, заступник директора – начальник управління виробничих програм Департаменту реструктуризації вугільної промисловості Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Сергій Пижов, народний депутат України Степан Курпіль, начальник управління вугільної промисловості та паливно-енергетичного комплексу Львівської обласної державної адміністрації Земомислав Новікевич, депутат Львівської обласної ради Ганна Костюк, міський голова Червонограда Ігор Чудійович, голова Сокальської райдержадміністрації Наталія Карташова, Герой України Сергій Руденко, голова Львівської організації профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин та голова Регіонального об᾿єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Михайло Шабля.


     

Усі запрошені представники вугільних підприємств отримали святковий номер газети «Гірник, а свято вже традиційно розпочалося з фільму ТРК «Шахтарські горизонти» - «Моя гордість – професія Шахтар».

 В.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Петро Солонинка тепло привітав гірників з святом та розповів про основні здобутки шахтарів:

- Аналізуючи підсумки роботи, з якими шахтарі Галичини зустрічають своє професійне свято насамперед хотів би зазначити, що забезпечувати роботу ДП «Львіввугілля» доводилося в надзвичайно складних фінансово-економічних, технічних та гірничо-геологічних умовах, пов’язаних з надлишком на енергоринку вугільної продукції, гострим браком коштів на придбання гірничошахтного обладнання, виконання заходів з промислової безпеки та охорони праці, складними гірничими та геологічними умовами ведення видобувних та прохідницьких робіт. Найголовнішим надбанням 11-ти тисячного колективу шахтарів в таких умовах стало збереження цілісності майнового комплексу і робочих місць державного підприємства. Ми маємо вагому підтримку і взаєморозуміння від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України до місцевих органів самоврядування.

- Сьогодні я хочу відзначити роботу наших профспілок, подякувати їх лідерам Олегу Турчину та Михайлу Шаблі, - продовжив керівник держпідприємства, – наше взаєморозуміння дає нам можливість спрямувати свої зусилля на прийняття вірних рішень щодо стабілізації роботи нашого вугільного басейну, достойної заробітної плати та охорони праці. Попереду у нас багато справ. Але я впевнений, що ми здатні спільними зусиллями подолати усі труднощі, добитися, щоб вугільна галузь Львівщини посіла гідне місце в економіці нашої держави.

Заступник голови ЛОДА Сергій Василенко подякував шахтарям за стабільну роботу та розвиток ПЕК області і вручив державні нагороди, грамоти та подяку від Львівської облдержадміністрації всьому трудовому колективу ДП «Львіввугілля».

Представник Міністерства Сергій Пижов у своєму вітальному слові побажав шахтарям Галичини міцного здоров᾿я, сили та наснаги у праці, адже «перспектива у шахт Західної України є». Почесними грамотами Міністерства удостоєно 17 представників колективів держпідприємства, серед яких директор з економіки та фінансів ДП «Львіввугілля»  Олександр Горовий та головний механік держпідприємства Володимир Голуб, директор УКК Григорій Мочульський, начальник видобувної дільниці та машиніст гірничих виїмкових машин шахти «Лісова» Степан Грицак та Іван Троцько, електрослюсарі підземні з шахт «Зарічна» та «Степова» Володимир Ройко та Іван Ярмушинський та інші. Також понад два десятки працівників нагородили грамотами Міністерства.

Гучними оплесками вітали переможців трудового змагання до Дня шахтаря, які отримали з рук в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Петра Солонинки спеціальні  відзнаки. Керівник держпідприємства вручив досвідченим гірникам засновану у цьому році відзнаку «Шахтарська гвардія Галичини». Серед нагороджених – начальник видобувної дільниці «Червоноградської» Іван Плешинець,  бригадир вуглевидобувної дільниці шахти «Відродження» Роман Боднар, начальник Шахтоспецмонтажно-налагоджувального управління Микола Саварін, ГОЗ шахти «Межирічанська» Іван Троць,електрослюсар підземний МПУ Володимир Якубук та багато інших.

Міський голова Червонограда Ігор Чудійович вкотре відмітив багаторічний вклад гірників у розвиток міста та нагородив грамотами численних шахтарів.

Голова Львівської організації профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин  та голова Регіонального об᾿єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Михайло Шабля вручили профспілкові відзнаки найактивнішим спілчанам.

Герой України Сергій Руденко побажав побратимам по шахтарській праці, щоб Господь оберігав їх у забої, а їхні родини жили у злагоді та достатку.

На прикрашеній шахтарською символікою та квітами сцені для гірників відбувся святковий концерт з презентацією нової пісні, присвяченої шахтарській праці.


24 серпня у церк­вах міст Чер­вонограда, Сос­нів­ки та  селища  Гірник  від­булися служ­би Божі в пам'ять за загиб­ли­ми  та  померлими шах­тарями. Цього ж дня біля пам'ятни­ка Загиблим шахтарям у м. Червонограді про­йшла  загаль­номіська пана­хида. 25 серпня у храмах відслужили мо­лебні за здоров'я шахтарів, їхніх родин та в ім'я процвітання шах­тар­ського краю Прибужжя.




Урочисте віче з нагоди професійного свята шахтарів зібрало сотні містян. Покласти кошики з квітами до підніжжя пам᾿ятників Загиблим шахтарям, Борцям за волю України, Шахтарю, Великому Кобзарю удостоєно честі начальників виробничих дільниць шахт.  Бурхливими оваціями червоноградці вітали вітальні виступи в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Петра Солонинки та представників влади. Мешканці міста мали можливість відвідати виставку автомобілів, вболівати за команди шахт на розіграші Кубка з футболу та численних спортивних турнірах. Свято завершили великий концерт за участі Героя України Анатолія Паламаренка, квартету «Гетьман» та інших відомих українських виконавців та чудовий різнобарвний феєрверкм.

Марія ЛУЦЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz