Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 15 » ДО ЗАБОЮ ПІД ЗАСТУПНИЦТВОМ БОГОРОДИЦІ
14:01
ДО ЗАБОЮ ПІД ЗАСТУПНИЦТВОМ БОГОРОДИЦІ

У день великого християнського свята Покрови Божої Матері на шахті «Відродження» ДП «Львіввугілля» освячено фігуру Богоматері, що зустрічатиме гірників при в’їзді до підприємства.

З перших віків прийняття християнства засвідчують історичні згадки про різні випадки Благодатної допомоги Матері Божої віруючим. Вже той факт, що запорозькі козаки вважали Богородицю своєю покровителькою, говорить про велику любов і шану нашого українського народу до Богоматері.


Йдучи на роботу, відтепер кожен працівник шахти, - сказав о. Дмитро з собору св.Йосафата, - може доручити себе опіці Пресвятої Богородиці. Праця шахтарська – небезпечна та звитяжна. Знаю це  не з чиїхось слів, а зі свого досвіду – 28 років я спускався у забої прибузьких шахт, колись працював і на «четвертій» Великомостівській. Тому для мене велика честь нині у сані священнослужителя освятити фігуру Діви Марії саме на цьому підприємстві. Велика шана усім тих, хто долучився до такої богоугодної справи.

На освячення каплиці, завітали профспілкові лідери – голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин та голова Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда Михайло Шабля, а також заступник генерального директора ДП «Львіввугілля» з виробничих питань Андрій Дяченко.

Марія ЛУЦЕНКО

 Фото автора

На фото: голова ЛТО Укрвуглепрофспілки Олег Турчин та голова ППО шахти «Відродження» Володимир Пащук (перший та другий зліва від священика).

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz