Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Вересень » 26 » ДВА МІЛЬЯРДИ - НА ШАХТАРСЬКІ ЗАРПЛАТИ
09:07
ДВА МІЛЬЯРДИ - НА ШАХТАРСЬКІ ЗАРПЛАТИ

Для безперебійної виплати зарплат шахтарям додатково виділено 2,1 млрд. гривень.

18 вересня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» стосовно збільшення розміру витрат на заробітну плату працівникам вуглевидобувних підприємств» (законопроект № 11222), розроблений Міністерством енергетики та вугільної промисловості за дорученням Кабінету Міністрів України.

Прийнятий парламентом закон передбачає збільшення у поточному році бюджету вугільної галузі за програмою «Державна підтримка вуглевидобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції» на 2,1 млрд. гривень. Ці кошти будуть спрямовані на безперебійну стовідсоткову виплату зарплат працівникам вуглепрому та оплату електроенергії підприємствами галузі.

Необхідність прийняття закону була продиктована складним фінансовим становищем, яке виникло в галузі у зв'язку з тим, що в першому півріччі, за даними Міненерговугілля, жодне державне вуглевидобувне підприємство не отримало прибутку від випуску готової товарної продукції.

- У вугільній промисловості виникла гостра необхідність у додаткових коштах, - зазначив голова Профспілки працівників вугільної промисловості України, народний депутат Віктор Турманов. - У період з лютого по серпень, щоб забезпечити стовідсоткову виплату заробітної плати шахтарям після підвищення тарифних ставок і посадових окладів та розрахуватися за спожиту підприємствами електроенергію (було здійснено 64% оплати), було витрачено понадпланових 1,82 млрд. гривень. До кінця поточного року, з вересня по грудень, залишалося всього по 389,6 млн. гривень державної підтримки на місяць, що недостатньо. Спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості ми звернулися з цією проблемою до Уряду та Верховної Ради. Кабмін 17 вересня подав до парламенту законопроект № 11222, а вже у вівторок народні депутати його підтримали, розуміючи всю важливість вітчизняного вуглепрому для енергетичної незалежності України.

Нагадаємо, що в поточному році це не перше збільшення бюджету вугільної промисловості України. 12 квітня Верховна Рада прийняла ініційований Кабінетом міністрів Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», що передбачає збільшення соціальних витрат на 33 млрд. гривень. З них 1,2 млрд. гривень було спрямовано на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції державних вуглевидобувних підприємств.

А 6 липня парламент прийняв Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2012 рік» щодо збільшення видатків на капітальне будівництво та технічне переоснащення вуглевидобувних підприємств», відповідно до якого на це було додатково направлено 2,2 млрд. гривень.

За матеріалами сайту Верховної Ради України та PRUPU.org

: | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz