Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Січень » 8 » ЕКЗАМЕН НА МИЛОСЕРДЯ,
19:34
ЕКЗАМЕН НА МИЛОСЕРДЯ,

який успішно складають червоноградські гірники.

Зокрема, уже десятки років поспіль у шахтарському середовищі діє донорський рух. Його активні учасники регулярно здають кров для тих, хто цього потребує. А останнім часом, небайдужі до чужого горя галицькі шахтарі, а їх понад двадцять чоловік, стали донорами і для онкохворих дітей, котрі лежать у Львівській дитячій спеціалізованій лікарні.

Автором цього проекту є, на жаль, уже покійний працівник шахти «Відродження», людина безкорислива, щедрої душі Юрій Сікора. Сам, будучи приреченим, усе робив, щоб допомогти іншим врятувати життя. Відтак до своїх останніх днів залучав до донорських поїздок в обласний центр все більше друзів-шахтарів.

- І хоча Юрія уже немає серед нас,- розповідає електрослюсар підземний шахти «Межирічанська» Іван Шабля,- ми вирішили продовжувати цю благородну місію. Адже ті 450 мл. крові, котрі щоразу кожний з нас здає, можуть стати порятунком для маленьких пацієнтів.

Звісно, червоноградська група милосердя приїздить у Львів не лише здавати кров, а й потішити, морально підтримати своїх юних друзів, які хворі на лейкемію. І на цей раз, напередодні Дня Святого Миколая, гірники не зрадили собі, привезли дітворі іграшки.

Іван Шабля та його однодумці закликають своїх товаришів по праці поповнювати ряди донорів, а також надсилати кошти на лікування онкохворих дітей. До речі, чергову поїздку в клініку вони здійснять уже в лютому.

Добрий і безкорисливий почин червоноградських донорів-шахтарів знайшов підтримку у міського голови Червонограда Ігоря Чудійовича, директорів шахт «Межирічанська» Ярослава Наливайка, «Відродження» Павла Овчіннікова. Вартий подяки і перевізник Тарас Стародуб, який надає хлопцям автобус для поїздок до Львова.

Назвемо і тих, кому найбільше вдячні онкохворі діти, які лікуються у Львівській обласній дитячій спеціалізованій клінічній лікарні. Це І.Шабля, А.Малицький, С.Сопін, В.Посуховський, О.Смолін, І.Дмитришин, І.Савченко, Р.Паламарчук, О.Демчина, О.Вець, А.Афанасієв, С.Камінський, Ю.Багрій, А.Савлик, В.Курочка, Ю.Кранс, І.Скібінський, Б.Остапів, В.Пастушок, Я.Гарбатюк, А.Приймак, Ю.Коляда, А.Деркач. Всі вони – робітники наших шахт – «Межирічанська» і «Відродження», які самі, працюючи у важких умовах, не зчерствіли душею, залишаються небайдужими до чужої біди, завжди готові підставити своє плече товаришу у забої, чи віддати кров хворому.


                                                                                                            На фото: шахтарі-донори.



Від редакції:

Контактні телефони для тих, хто хоче поповнити групу донорів: 0961379401, 0992149719.

Одночасно, благодійний фонд «Порятунок дитини з лейкемією» звертається до шахтарів з проханням у доброчинному сприянні в проведенні терапії дітям з онкогематологічними захворюваннями: лейкемією, лімфомою та ін.

Реквізити фонду:

260090103892

ЗАТ ПроКредитбанк м.Львів

МФО 320984 ЗКПО 25252139

(При переказі грошей необхідно вказати «Доброчинний внесок»).

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz