Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 30 » ГОЛОВНЕ СВЯТО ГІРНИКІВ ПРИБУЖЖЯ
06:32
ГОЛОВНЕ СВЯТО ГІРНИКІВ ПРИБУЖЖЯ

Цьогоріч  гірники шахтарського  Черво­но­­града  відзначатимуть  свято  мужніх і від­­важних людей - День шахтаря 30 серп­ня. Урочистості з нагоди відзначення відбу­ду­ться   в ДП "Львіввугілля"  та  на  шахтах з 26 по 30 серпня 2015 року.

Підготовкою до відзначення займається оргкомітет під головуванням в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Ярослава Нали­вайка. До складу оргкомітету також увійшли ке­рів­ники служб держпідприємства, голова Львів­ської територіальної організації Укр­вуг­ле­проф-­­спілки Олег Турчин, голова Регіонального об'єд­нання Незалежної профспілки гірників Ук­раїни м. Червонограда Михайло Шабля. Напра­цьовані заходи  щодо  святкування  були розглянуті на нараді, яку провів очільник ДП "Львіввугілля".

Згідно прийнятих до виконання заходів ли­пень оголошено місяцем високопродуктивної та якісної праці з вуглевидобутку, проходження гірничих виробок та відвантаження вугілля. Шах­тарі держпідприємства розпочали трудову вахту і протягом місяця ведуть змагання між діль­ницями та бригадами шахт, а напередодні Дня шахтаря  буде   підбито  підсумки  виробничого зав­зяття. Кращі дільниці та бригади отримають за­с­лужені нагороди.

Також до професійного свята колективи шахт і  підприємств  належним  чином  впорядкують шахт­­ні поверхні, лазні, здоровпункти, звернена ува­га на поновлення фотовітрин кращих пра­цівників шахт та озеленення шахтних дворів і проведення благоустрою територій шахтарських міст і селища Гірник, закріплених за вугільними підприємствами.

Не будуть обділені увагою й сім'ї загиблих на виробництві, інваліди, багатодітні сім'ї, а також шахтарі, які перебувають на стаціонарному лі­куванні у міських лікарнях. Адресна матеріа­льна допомога стане добрим подарунком у день шах­тарського свята.

У  пам'ять по  тих, хто не повернувся з ву­гільних забоїв, та померлих шахтарів у церк­вах міст і селища відбудуться поминальні Богослу­жіння. Священики відправлять молебні за здо­ров'я  гірників та їхніх родин. А загально­міська па­нахида, яка зазвичай збирає сотні міс­тян, пройде біля пам'ятника "Загиблим шахта­рям" у Червонограді.

Планується спецвипуск газети "Гірник", ви­пуск святкового телефільму про шахтарську працю телестудією "Шахтарські горизонти" і тра­ди­ційний фотоконкурс: "Люди і вугілля".

Сьогодні День шахтаря, як правило, незмінно супроводжується врученням нагород і грошових премій підкорювачам підземних горизонтів. На урочистостях з нагоди свята за бездоганну та добросовісну працю кращі гірники вугільної галузі Галичини будуть відзначені державними, галу­зевими та регіональними нагородами.

У Соснівці та Гірнику також відбудуться ша­нування людей мужньої професії - теперішніх шахтарів та ветеранів вугільної галузі Львівщини.

Передбачається й культурна програма, на­родні гуляння, спортивні змагання з футболу, волейболу,  шахів,  шашок,  тенісу,  гирьового спорту, виставки майстрів народної творчості.

Лариса ГУМЕНЮК

 

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz