Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Грудень » 17 » ІЗ 55-РІЧЧЯМ ЛЬВІВСЬКОГО ВУГІЛЬНОГО БАСЕЙНУ
11:22
ІЗ 55-РІЧЧЯМ ЛЬВІВСЬКОГО ВУГІЛЬНОГО БАСЕЙНУ

Прийміть щирі вітання з нагоди 55-ої річниці видачі на-гора

у нашому краї перших тонн вугілля  і  дня Святої Варвари -

покровительки гірників.

 Завдяки спорудженню шахт на Львівщині були побудовані Добротвірська і Бурштинська ТЕС, які стали основою модернізації енергетичної системи Галичини.Індустріалізація регіону сприяла вирішенню як економічних завдань, так і соціальних проблем. З'явилися нові міста Червоноград, Соснівка, селище Гірник. Вугілля, а його за цей час видобуто понад 340 мільйонів тонн, стало, образно кажучи, тим постаментом, на якому зростає технічний рівень виробництва, добробут шахтарських сімей.

Трудову славу шахтарському Прибужжю разом із місцевими гірниками плекали вуглекопи з Підмосков'я, Донбасу, Караганди, Кузбасу і Воркути, які крізь довгий час пронесли у своїх серцях незгасну любов до обраної професії і закарбували свої імена у славетний літопис трудових перемог шахтарської гвардії України. Знані шахтарі удостоєні високого звання Героя Соціалістичної Праці та Героя України, тисячі отримали державні і галузеві нагороди.Велика вдячність нинішньому поколінню гірників Прибужжя, яке попри різні виклики своїми працьовитими руками робить все для процвітання нашого самобутнього і благословенного краю.

Минулі роки викликають гордість і радість за досягнуті успіхи і вселяють надію на нові досяг­нення.Віддаючи належне нашому минулому, ми з оптимізмом дивимося в перспективу. В прог­рамі розвитку ДП "Львіввугілля" чітко означені нові горизонти, що надихають і надають впевненості у завт­рашньому дні. Львівщина і надалі залишатиметься гірничим краєм. Запаси вугілля складають понад мільярд тонн. Разом із шахтарями Донбасу ми здатні подолати всі труднощі, і завжди пам'ятати про ті перші тонни вугілля, які видали на-гора наші попередники, що започаткували вугільну проми­словість Галичини.

Вітаємо всіх ветеранів і нинішніх шахтарів з 55-річчям з дня видачі на-гора перших тонн вугілля Львівщини. Міцного Вам здоров'я, щастя та добробуту. Нехай результати Вашої натхненної праці зміцнюють економіку нашого краю і рідної України. Нехай оберігає всіх нас Свята Варвара - небесна заступниця і опікунка шахтарів. 

 

Микола КЛЮКА,

генеральний директор

 ДП "Львіввугілля"

 

Олег ТУРЧИН,

голова Львівської територіальної

організації профспілки працівників

вугільної промисловості України

 

Михайло ШАБЛЯ,

голова Регіонального об'єднання

Незалежної профспілки гірників

 України м. Червонограда

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.7/3
Зробити безкоштовний сайт з uCoz