Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 3 » КНИГ БЕЗЦІННИЙ СКАРБ
08:43
КНИГ БЕЗЦІННИЙ СКАРБ

     Науково-технічній бібліотеці ДП «Львіввугілля» виповнилося  50 років. Це одна з небагатьох відомчих книгозбірень в Україні, що збереглися і функціонують. Її книжковий фонд налічує понад 50 тисяч видань (в т.ч. - періодики) з гірничої справи, техніки, механіки, економіки, організації виробництва, права, філософії, культурології, мовознавства… Щороку вона обслуговує понад 1500 читачів.

     Не одне покоління студентів, аспірантів, фахівців завдячують бібліотеці за здобуті знання. Чимало з них тепер керують підприємствами вугільної галузі, структурними підрозділами, викладають у вузах і не перестають регулярно відвідувати бібліотеку.

     Хоча бібліотека відомча, але за сутністю роботи – універсальна. Її працівники Лариса Геращенко й Ірина Мачіха обслуговують читацьку аудиторію не тільки з числа гірників, студентів місцевих ліцея та коледжа, а й інших сфер діяльності та роду занять, залюбки видають книги всім бажаючим почерпнути знання. Тож на урочистій читацькій конференції, яка відбулася з нагоди ювілею, викладач Червоноградського відділення Львівського інституту МАУП Тарас Лехман не випадково сказав: «Я заходжу сюди в читальну залу, як до себе в аудиторію. Тут завжди багато моїх студентів, прекрасне обслуговування, достатній фонд необхідної літератури».



     Про історію бібліотеки, колишніх працівників, культурно-мистецькі заходи, які тут відбуваються (а це – читацькі конференції, презентації книг, художні та фотовиставки) розповіла її завідувач Лариса Геращенко. Саму ж урочисту зустріч вела керівник інформаційної служби ДП «Львіввугілля» Марія Коноплицька, назвавши працю бібліотекарів жертовною.



     Роль та значення НТБ у культурному, духовному, освітянському, інтелектуальному житті Червонограда й регіону – стали темами виступів Героя України Сергія Руденка, заступника директора з економіки і фінансів–начальника фінансового відділу ДП «Львіввугілля» Миколи Мисака, завідувача Червоноградською філією Львівського музею історії релігії Галини Гриник, викладачів Червоноградського державного гірничо-економічного коледжу Валерія Олійника і Людмили Швець, директора централізованої бібліотечної системи  Надії Покотило, голови профкому держпідприємства Володимира Андрусіва. І всі в унісон мовили, як важко було б без цієї бібліотеки, всі свого часу знаходили тут і тепер знаходять потрібні джерела інформації. Зокрема редактор газети «Гірник» Лариса Гуменюк зазначила: «Як тільки готуємо тематичний номер, присвячений ювілею будь-якої шахти, то, передусім, звертаємося в НТБ. А ще тут багато шахтарської періодики, тому завжди бачимо, як працюють наші колеги-журналісти з інших регіонів України».

     Своє слово також сказали поети-шахтарі Ігор Дах й Олександр Кульбачний.



     Звісно, не обійшлося без подарунків, квітів, почесних грамот, якими відзначили бібліотечних працівників Ларису Геращенко й  Ірину Мачіху міський голова Червонограда Ігор Чудійович, генеральний директор державного вугільного підприємства Петро Солонинка, голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин.

     Урочиста читацька конференція стала не тільки святом для бібліотекарів, а й для користувачів книгозбірні.

                                                                   Степан ГРИЦАЙ

На фото: бібліотекар Ірина Мачіха та завідуюча -методист НТБ Лариса Геращенко.

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.8/4
Зробити безкоштовний сайт з uCoz