Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 4 » КОЛЕКТИВНИЙ ДОГОВІР - НАША КОНСТИТУЦІЯ
13:13
КОЛЕКТИВНИЙ ДОГОВІР - НАША КОНСТИТУЦІЯ

Саме так шанобливо називали  основний документ, що регулює  відносини між роботодавцем та працівниками. Учасники конференції трудового колективу державного підприємства "Львівввугілля" з підбиття підсумків виконання "Колективного договору між адміністрацією ДП "Львіввугілля", Львівською територіальною організацією Профспілки працівників вугільної промисловості України та Регіональним об'єднанням Незалежної профспілки гірників України м.Червонограда" за 2012 рік.

У президії конференції: електрослюсар шахти "Межирічанська" Ярослав Бойчун, генеральний директор ДП "Львіввугілля" Микола Клюка, голова  Профспілки працівників вугільної промисловості України, народний депутат України Віктор Турманов, заступник голови ЛТО ПРУП Антін Прокопик, голова ЛТО ППВУ Олег Турчин, голова РО НПГУ м.Червонограда Михайло Шабля,  інспектор відділу соціально-економічного захисту Об'єднання профспілок Львівщини Йосип Сирко, ГОЗ шахти "Великомостівська" Йосип Муд­рик (на фото зліва направо). Львівську обласну держадміністрацію представляв начальник управління вугільної промисловості та паливно-енергетичного комплексу ЛОДА Земомислав Новікевич.

Згідно  акту  перевірки виконання Кол­до­говору в 2012р., який склала комісія під головуванням генерального директора ДП "Львіввугілля" Миколи Клюки, із 218 пунк­тів Колдовору. виконано 186, вико­нано частково - 28 пунктів, не виконуються повністю - 4. Проблемним залишається вико­нання пунктів щодо забезпечення гірників ЗІЗ та спецодягом, виплати коштів на культурно-масову роботу та оздоров­лення тощо.  Відзначено, що у 2012 р. обома профспілками оздоровлено 1403 працюючих (1420 - у 2011-му). На шахтах "Межирічанська","Лісова" та "Степова" немає спортінструкторів, команда ДП "Ль­вів­угілля" не приймала участь у галузе­вих спартакіадах.

Багато проблемних питань у своїх виступах на конференції піднімали голови проф­­комів ППВПУ шахт "Зарічна" - Богдан Мороз, "Відрод­ження"- Володимир Пащук, Монтажно-прохід­ни­цького управління - Володимир Якубук, "Ме­жирічанська" - Сергій Ткач, "Червоног­радська” - Павло Євтушок, "Великомос­­тів­ська" - Ігор Гумен. Вони закцентували увагу на недостатній кількості  ЗІЗ на шах­тах, невиконанні вже 10 років норми зако­ну, згідно якої відпускні повинні випла­чува­тися за 3 дні до відпустки, неналежній облаштованості зупинок шахтарських ав­то­бусів, необхідності повертати працівни­кам кошти за проїзд тощо. Лідер НПГУ шах­ти "Степова" Віталій Оніжук зауважив, що складнощі із запуском нових лав змушують гірників боятися за майбутнє шахт. Також мав слово пра­во­вий інспектор Об'єд­нання профспі­лок Львівщини Йосип Сирко, який відмітив, що 97,1 % випадків виробничого травмат­изму по Львівській об­лас­ті припадає на під­­приємства ДП "Львіввугілля".

До цьогорічної редакції Колдого­вору делег­ати конфе­ренції вирішили внести певні зміни та доповнення. Зо­крема, ад­міністрації ДП "Львіввугілля" доручено:  у місячний термін розробити та погодити з профспілками програму кульур­но-ма­сових, спортивних заходів, пропаганди здо­рового способу життя і відродження національної культури, яка фінансувати­меть­ся за кошти держпід­приємства;роз­робити "Типове поло­ження про готівкову оплату перевезення працівників"; до 1 травня 2013 р. розробити механізм вип­лати працівникам відпуск­них не пізніше, ніж за 3 дні до відпустки. У додатку до Колдо­говору в розділ "Надбавки" внести пункт "За наставницт­во". Відтепер робота наставників повинна оплачуватись додат­ково щомісяця у таких розмірах: 5 % суми основної зарплати, яку вони отримують за основним місцем роботи, за наявності 1-2 уч­нів, 10% - 3-4 учнів, 20 % , 5-7 учнів, 30% - 8-10 учнів. Проф­спіковим комітетам разом з адмініст­раціями провести на під­при­­єм­ствах ДП "Львіввугілля" конферен­ції трудових колективів з виконання колектив­них договорів та внесення змін та допов­нень  до них.

Наприкінці конференції Віктор Турма­нов вручив директору ОЛК "Ровесник" Василю Карвацькому та його заступнику з виховної роботи Надії Хомин Подяки Проф­спілки ПВПУ за великий особистий внесок у проведення оздоровлення дітей.

Конференція трудового колективу ДП "Львіввугілля" постановила: роботу адміні­ст­рації держпідприємства з вико­нан­ня Колдоговору у 2012 р. визнати задо­вільною.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz