Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 3 » МАСШТАБНА АВАРІЯ НА ШАХТІ «СТЕПОВА»
08:07
МАСШТАБНА АВАРІЯ НА ШАХТІ «СТЕПОВА»

2 березня о 12:46 у с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» стався вибух газу метану. На аварійній ділянці перебувало 34 гірника. Восьмеро шахтарів загинули, решта евакуйовані на поверхню з травмами різного рівня складності й наразі перебувають під наглядом лікарів у медзакладах Червонограда та Львова.

 

До проведення аварійно-рятувальних робіт було залучено 5 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля України, утворено координаційний штаб.

На шахту прибув голова Львівської ОДА Олег Синютка. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман разом із Міністром енергетики та вугільної промисловості  Ігорем Насаликом та головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним близько 18.00 провели на шахті оперативну нараду та згодом відвідали постраждалих гірників у Червоноградській міській лікарні.

Кабінет Міністрів України в п'ятницю утворить державну комісію для перевірки усіх вугледобувних підприємств країни щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після оперативної наради на шахті "Степова". За результатами роботи комісії буде зроблено висновки "щодо відповідальності усіх причетних без винятків", повідомив Прем'єр-міністр.

Крім того, 200 млн гривень буде виділено на індивідуальні засоби захисту для гірників, повідомив Глава Уряду. У 2017 році виділено 1,8 млрд грн на модернізацію і фінансування шахт, нагадав Прем'єр-міністр.

Сім'ям загиблих гірників виплатять допомогу у розмірі близько 600-700 тисяч гривень. "Ми приймемо рішення про те, щоби виділити кожній родині по півмільйона гривень. Також буде відповідна компенсація з соціальних фондів близько 150 - 200 тисяч гривень», - повідомив Глава Уряду.

Прес-служба ДП "Львіввугілля"

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz