Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Лютий » 28 » МОНТАЖ ЛАВИ №168 НА ШАХТІ «ВІДРОДЖЕННЯ»
14:06
МОНТАЖ ЛАВИ №168 НА ШАХТІ «ВІДРОДЖЕННЯ»

Збільшити вуглевидобуток  та  по­кра­­щити якість товарної продукції - таке завдання ставить перед держав­ними вугільними підприємствами Мін­енерго­вугілля. У контексті шахти "Від­­родження" (директор Павло Ов­чін­ніков) це оз­на­чає вчасно ввести у експлуата­цію лаву №168 по Сокальському пласту.

У січні 2013 року згідно з Програмою розвитку гірничих робіт розпочалися ро­боти по підготовці виймального стовпа лави  №168 із запасами вугілля 140 тис. тонн, з робочою довжиною виймального стовпа 1180 метрів. На сьогоднішній день для оконтурення виймального стовпа лави № 168 залишилося пройти 107 мет­рів 168 бортового штреку.

Введення в експлуатацію згідно з Про­гра­мою розвитку  гірничих робіт  на 2017 рік лави  №168  заплановано у квітні  мі­сяці. Як повідомив головний маркшейдер шахти Богдан Миклюш, дольова участь у видобутку вугілля по шахті низькозольної лави дозволить значно покращити  якісні показники по підприємству  та знизити собівартість товарної продукції.

Роботи по підготовці  лави 168 веде прохідницька дільниця під керівництвом Юрія Плитина (бригадир Андрій Ахтянкін). Під час ведення прохідницьких робіт вини­кало багато причин , які значно ускладню­ва­ли   проведення підготовки  виїмкового стовпа лави №168.

- При веденні забоїв було здійснено перехід семи штреків, вздовж раніше від­працьованих стовпів лав - розповідає на­чальник ДПР. - Комбайн  1ГПКС  у  роботі з 2000 р. без капремонту, постійні поломки змушують призупиняти роботу, що й спри­чинило відставання від графіка. Усі мате­ріа­ли та аркове кріплення, а також зусилля прохідників сконцентровано на тому, щоб до 15 березня оконтурити 168 лаву. Через нестачу матеріалів на два забої одразу вимушено призупинені роботи у 434 кон­веєр­ному штреку. 

Заступник директора з виробництва Андрій Бушуєв налаштований позитивно:

 - За умови вчасного постачання об­лад­нання для запуску 168 лави 10 квітня буде введено забій в експлуатацію, як і передбачає річна Програма розвитку гірни­чих робіт. Таким чином, зниження темпу підготовчих робіт жодним чином не вплине на  терміни  запуску  168 лави - монтаж можна проводити вже, лише потрібне об­ладнання. У середині лютого згідно із за­яв­­кою на шахту вже надійшли сім гід­ро­муфт ГП-400, ланцюг СП-200 (400 м) та канат діаметром 16,5 мм (2000 м). З Ново­волинського РМЗ отримано 48 відрестав­рованих  секцій 2М-87. Зараз триває тен­дер, і у березні-квітні на шахту повинні надійти риштачний став скребкового кон­ве­є­ра, два стрічкових кон­веєра 1Л-80 загаль­ною довжиною 1500 метрів. Наразі ж вуг­ле­видобуток ведеться у плановому режимі у лаві №432. У листопаді заплано­ваний за­пуск лави №428. Ще у 2009 році окон­турено запаси лави №306. Сподіває­мося, що у цьому році буде придбано стругову ус­тановку, і лава планово запра­цює з вересня.

 

Марія ЛУЦЕНКО

На фото:  (зліва направо) начальник ДПР Юрій Плитин, гірничий робітник Сергій Загуста, машиніст гірничих виїмкових ма­шин Іван Яструб, бригадир прохідників Анд­рій Ахтянкін, гірничий робітник Іван Філонич та гірничий майстер Олег Бучинський.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz