Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 9 » НА ОДНОМУ ГОРИЗОНТІ
11:49
НА ОДНОМУ ГОРИЗОНТІ

Висловлюючись шахтарською термінологією, співпрацюють адміністрація шахти "Чер­воноградська" і профком підприємства, який очолює Павло Євтушок. Особливо, коли це стосується покращення становища на виробництві, трудової та виконавчої дисципліни, продуктивності і охорони праці, добробуту тих, хто трудиться у лавах і забоях. Відтак тут досягають максимальної віддачі від спільних дій.

… Того дня на робочій планерці у в.о. директора копальні Олександра Жирія прозвучав неприємний факт - допрацьовуємо 438 лаву, а ось щоб запустити 561-й очисний забій бракує коштів.

А вони, як повітря були потрібні для придбання за­­пасних частин на ремонт механізованого комплексу КД-80, конвеєра СП-250, комбайна РКУ-10, придбання риштаків, на охорону праці тощо. За попередніми під­рахунками немало-небагато 2 млн. 200 тис. грн.

На шахті добре розуміли: ДП "Львіввугілля" не під­собить - саме знаходиться в скрутному фінан­со­вому становищі, а шахтна каса - порожня. Так що ж тоді - повнісінька безвихідь?

Змиритися з цим - повторити гіркий досвід шахти "Від­родження", яка чотири місяці була без лави. Вирі­шили діяти на випередження ситуації: адже в 438-ій лаві ось-ось вичерпаються запаси вугілля.

Разом з генеральним директором ­ДП "Львівву­гілля" Миколою Клюкою, в.о. директора шахти Олек­сандром Жирієм, як завжди з притаманною йому енергією і рішучістю підключився до вирішення цієї проблеми голова профкому підприємства Павло Єв­тушок. На жаль, пошук коштів в регіоні не увінчався належним успіхом.

- Тому я від імені профкому,- розповідає Павло Трохимович,- з листом-проханням звернувся до голо­ви профспілки працівників вугільної промисловості України, народного депутата Віктора Турманова, в яко­­му виклав всі наші виробничі труднощі. Про фінан­сові проблеми щодо введення 561 лави поставили до відома і першого заступника Міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Поповича.

Спільні, настирливі дії дали результат. Невдовзі, а головне вчасно, в робочому кабінеті Павла Євтушка пролунав телефонний дзвінок.

 Дзвонив Віктор Турма­нов, який повідомив очікувану для шахтарів інформа­цію: взято кредит в Першому банку - 2 мільйони 200 тисяч гривень для придбання гірничо-шахтного обладнання саме для шахти "Червоно­градська".

- А це означає,- коментує в.о. директора Олек­сандр Жирій,- ми вчасно, на початку квітня уже запустимо в роботу 561 очисний забій, який має запасів сто тисяч тонн вугілля.

Уже з травня "Червоноградська" працюватиме двома лавами. Готовий до роботи потужний 439 очисний забій, запаси якого сягають 295 тисяч тонн. Обладнання сюди перемонтують з 438 лави. Тоді й вийде шахта на середній добовий видобуток 1300 тонн вугілля.

Ми навели лише один приклад, коли профком шахти на чолі з Павлом Євтушком подав руку солі­дарності адміністрації аби вирішити таке важливе для колективу виробниче питання. А скільки було спі­льно знято соціальних проблем, які виникають що­денно.

- Ми ж працюємо на одному горизонті, - усміхає­ться у відповідь Павло Трохимович.

Незважаючи на всі виклики сьогодення, на "Черво­ноградській" здоровий мікроклімат, повне взає­мо­розуміння між керівництвом і трудовим колективом, чітко вимальовується перспектива шахти.


Щодо Павла Євтушка, то він завжди в роботі, у клопотах, у вирішенні поточних і перспективних пи­тань, серед шахтарів. На бистрині життя. Такої позиції тримається ось уже майже двадцять років, відтоді, коли обрали його головою профкому підприємства. До нього йдуть спілчани за порадою, із своїми проб­лемами. І всім їм Трохимович, як любовно його нази­вають, готовий допомогти. Такий, кажуть у нього характер. Характер шахтаря, лідера, спортсмена.

Лю­ди­ни із щирим серцем і відкритою душею.

Дехто з профспілкових працівників боїться запитання типу: що ти зробив для шахтарів? Познайо­мився з Павлом Євтушком і переконався, що це не стосується його. Бо Павлу Трохимовичу є що сказати.

 

Володимир ЗІНЧЕНКО

 

На фото: Павло Євтушок під час

виступу на профспілковій конференції.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz