Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Лютий » 13 » НАСТУП НА ПРОБЛЕМИ
09:38
НАСТУП НА ПРОБЛЕМИ

7 лютого на Львівщину здійснив робочу поїздку перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Попович. Ме­тою візиту було вирішення проблемних питань вугільної галузі Прибужжя.

Разом із високим посадовцем на Львів­­щину прибули директор Департа­менту вугільної  промисловості  Олександр Вівчаренко,  його  заступники - Микола Ко­вальов і Олександр Коровка, директор нау­ково-дослідного  інституту "УкрНДІ­проект" Володимир Радченко, начальник Придніпровської лабораторії  інституту "Укр­НДІвуглезбагачення" Олександр По­лулях. За їх участю, а також міського голови Чер­­вонограда Ігоря Чудійовича, го­лови Сокальської райдержадміністрації Наталії Карташової, начальника Уп­равління па­ливно-енергетичного комп­лексу облдерж­адміністрації Земомислава Новікевича, генерального директора ДП "Львіввугілля" Миколи Клюки, керівників служб держ­підприємства, директорів шахт, голови Львівської територіальної організації Укр­вуг­лепрофспілки Олега Турчина, голови Регіонального об'єднання НПГУ м. Черво­нограда Михайла Шаблі, голів профкомів шахт, того ж дня на базі шахти "Степова" перший заступник мініст­ра Міненерговуглепрому провів робочу нараду.

- Вона викликана тим,- зазначив Ігор Попович,- аби на місці разом проана­лі­зувати результати роботи шахт ДП "Львів­ву­гілля" за січень; розглянути програ­му розвитку гірничих робіт до кінця першого кварталу 2013 року; напрацювати рішення, що дозволить покращити ситуацію на міс­цевих вугільних підприємствах, тех­нічне оснащення, мікроклімат в трудових колек­тивах, збереженню і створенню нових робочих місць, ліквідувати упущення, що гальмують рух уперед тощо.

Що стосується роботи ДП "Львівву­гілля" в січні, то можна сказати: копальні Прибужжя успішно стартували у новому виробничому сезоні. Завдання із проход­жен­ня гірничих виробок і вуглевидобутку виконані. В той же час викликає тривогу те, що ось уже тривалий період не видає на-гора вугілля шахта "Відродження". Причина до банального проста: бракує кош­тів на обладнання для нових лав.

До речі, ця проблема існує не лише для шахти "Відродження". Її піднімали під час захисту програм керівники практично всіх вугільних підприємств Прибужжя. Із розумінням були сприйняті на нараді ви­ступи директорів шахт "Межирічанська" Ярослава Наливайка, "Лісова" Ігоря Дзіка, "Степова" Ярослава Шаварського, "Від­род­­ження" Павла Овчіннікова, які поста­вили низку проблемних питань щодо розвитку шахт, які вони очолюють, техніч­ного переос­на­щення забоїв, розкриття нових пластів, що потребують вирішення на державному і галузевому рівні. Біль­шість із них увійшли в робочий протокол.

Зокрема, для шахти "Степова" пла­нується виділити один мільйон гривень для ремонту комплексу лави 134; для "Лі­со­вої" - 350 тисяч гривень для комплектації секцій 129 забою; зобов'язано переглянути обсяг фінансування по лаві 389 на "Межи­річанській"; забезпечити комплек­тацію і пуск лави №561 за рахунок коштів від реалізації вугілля та залучення кредиту в сумі - два мільйони гривень на шахті "Чер­воноградська".

Щодо шахти "Відродження", то тут за рахунок коштів від реалізації вугілля по прямих договорах в сумі 4,2 мільйона гривень повинні забезпечити пуск лави 438 з навантаженням 500 тонн на добу, а згодом 1500 тонн після освоєння коштів другого траншу в сумі 13 млн. грн. Тут же на шахті "Степова" учасники наради ознайомилися з експерименталь­ною збагачувальною установкою.

По закінченні виробничої наради перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор По­пович дав прес-конференцію для жур­налістів.Питання, які піднімалися, стосу­валися забезпечення стабільного від­-ван­та­­ження червоноградського вугілля на Добротвір­ську ТЕС; виділення коштів на закупівлю засобів індивідуального захисту та на оснащення нових лав; будівництво нових та недопущення непрогнозованого закриття діючих шахт; взаємостосунків із збагачувальною фабрикою ПАТ "Львівська вугільна компанія"; виплати коштів на оз­доровлення шахтарів.

У рамках робочого візиту на Львів­щину у першого заступника Міністра Мін­енер­го­вуглепрому України Ігоря Поповича відбулася зустріч з головою облдержад­міністрації Михайлом Костюком і його пер­шим заступником Богданом Матоличем щодо проблемних питань базової галузі Галичини, які будуть розглянуті на Уря­довому рівні, що дасть можливість про­гнозувати завтрашній день, більш ефек­­тивно проводити реформування вугільної промисловості.

Отже, відбувся дуже важливий і кон­структивний візит Ігоря Поповича в Ль­вів­сько-Волинський басейн. Він засвід­чив, що інтереси у Міністерства, обласної і міс­цевої влад, керівництва ДП "Львів­вугілля" одні - вивести на високопро­дуктивний рі­вень базову галузь регіону, надати їй дру­гого дихання.

Словом, наступ на проблеми триває, а це додає галицьким шахтарям надії та оптимізму.

 

Марія КОНОПЛИЦЬКА


На фото:(зліва направо на пер­шому плані) перший заступник Міністра

Міненерговуглепрому Ігор Попович, ди­рек­тор науково-дослід­ного інституту

"УкрНДІ­проект" Володи­мир Радченко, генеральний директор ДП "Львів­вугіл­ля”

Микола Клюка, заступник дирек­тора Департа­менту вугіль­ної проми­сло­вості України

Олександр Коровка та ди­ректор шахти "Степова” Ярослав Шаварський.

: | Додав: admin | Рейтинг: 1.5/4
Зробити безкоштовний сайт з uCoz