Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Липень » 17 » НЕЛЕГКО В НАВЧАННІ – БЕЗПЕЧНО У ШАХТІ
11:52
НЕЛЕГКО В НАВЧАННІ – БЕЗПЕЧНО У ШАХТІ

НЕЛЕГКО В НАВЧАННІ – БЕЗПЕЧНО У ШАХТІ

Згідно правил техніки безпеки, у вугільних шахтах всі підземні працівники не рідше одного разу на два роки повинні пройти практичне тренування в саморятівниках в спеціальній «димній камері». З 03.07.2012 р. по 20.07.12 р. заплановано практично навчити 450 чоловік, які поділені на групи по 5 чоловік. Кожній групі перед включенням в саморятівник проводиться інструктаж про правила включення в саморятівник та правила проходження «димової камери».

У разі аварії необхідно негайно включитися в саморятівник за термін не більше ніж 30 секунд, заборонено бігти в саморятівнику, знімати носовий затискач, розмовляти через загубник до виходу на свіжий струмінь. Використаний саморятівник для повторного включення не придатний.

«Димна камера» складається з приміщень: зал «димної камери», приміщення для нагнітання диму, піч, приміщення для джерела задимлення, приміщення для включення в саморятівник, тамбура, вентилятори для нагнітання диму.

Працівники, включаючись в саморятівники заходять в зал «димної камери», де видимість складає 5-6 метрів і проходять своєрідний лабіринт, шукаючи запасний вихід.Після проведення навчання і практичних тренувань в «димних камерах» кожен працівник реєструється в спеціальному журналі.

Роман САДОВСЬКИЙ,

начальник дільниці ВіТБ

шахти «Відродження»


: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Зробити безкоштовний сайт з uCoz