Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Квітень » 18 » ОХОРОНА ПРАЦІ – ПОНАД УСЕ
08:57
ОХОРОНА ПРАЦІ – ПОНАД УСЕ
 

Нині це гасло актуальне як ніколи. З початку року на прибузьких шахтах сталося 25 нещасних випадків, зросла кількість важких травмувань.  Тому на позаплановому засіданні постійно-діючої комісії з питань охорони праці ДП «Львіввугілля» 13 квітня вирішено посилити персональну відповідальність директорів відокремлених підрозділів за оформлення нарядів на виконання робіт, зробити поглиблений аналіз стану охорони праці, виробничого травматизму та розробити заходи для підвищення рівня виробничої і технологічної дисципліни.

Заступник генерального директора з охорони праці ДП «Львіввугілля» Валерія Соколовського зазначив, що у 1 кварталі цього року зафіксовано зростання виробничого травматизму на шахтах «Степова», «Межирічанська», «Відродження». Найчастіше травмування спричинені обрушеннями породи вугілля та падінням людей. Випадки траплялися через незадовільний стан територій, проїздів чи проходів, при порушеннях правил експлуатації обладнання, транспортних засобів, технологічного регламенту, правил та норм при складанні та транспортуванні матеріалів. Причини - неналежний технічний нагляд за небезпечними роботами та недоліки у навчанні працівників безпечним методам праці. На шахтах «Великомостівська», «Зарічна» та «Червоноградська» такі навчання не проводились взагалі.

Значну частину наради зайняв аналіз обставин та причин нещасних випадків зі смертельними наслідками, що сталися з працівниками копалень «Червоноградська» та «Межирічанська», а також причинам та ходу ліквідації аварії на «Степовій».

Марія ЛУЦЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz