Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 29 » ПАМ’ЯТНИК МИХАЙЛОВІ ВЕРБИЦЬКОМУ У ЛЬВОВІ
14:55
ПАМ’ЯТНИК МИХАЙЛОВІ ВЕРБИЦЬКОМУ У ЛЬВОВІ

27 грудня  товариство  "Надсяння"  відкрило пам'ятник  авторові музики українського гімну. Нагадаємо, що 2015 рік оголошено роком Ми­хайла Вер­бицького. Пам'ятник висотою майже три метри встановили  на розі вулиць Бандери-Чупринки - Вер­бицького.  Довкола  нього  облаш­тують сквер.

За словами голови товариства "Надсяння" Во­лодимира Середи, минулого року на проект виготовлення пам'ятника оголосили всеукраїнський конкурс. За час його проведення організаторам надіслали 21 проект. У червні 2014 року перемогу у конкурсі отримав проект скульпторів братів Сухорських, які створили пам'ятник Тарасові Шевченку на просп. Свободи та Юрію Змієборцеві на пл. Григоренка.

Місце для розташування пам’ятника вибране не випадково - позаду пам'ятника розташовано дві школи, а перед ним - університет та костел Марії Магдалени, Будинок органної та камерної музики. Таке місце най­більш знакове для пам'ятника композитору, ос­кільки Вербицький був науковцем, священиком УГКЦ та хоровим диригентом. Львівський пам'ятник авторові гімну буде другим в Україні. Зараз пам'ятник Вербиць­кому стоїть лише у Яворові - рідному місті компо­зи­тора.

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz