Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Лютий » 28 » ПЕРШІ КРОКИ ПО ВИСХІДНІЙ
14:00
ПЕРШІ КРОКИ ПО ВИСХІДНІЙ

Тривалий час виробничі показники шахти "Межирічанська" були далеко не оп­тимістичними. Роки "мінусів" у зведен­­нях з вуглевидобутку наводили на дум­ку, що перспективи копальні  нев­тіш­ні. Проте у січні колектив гірників спрацював у плані, і, на переконання в.о. ди­рек­тора Ігоря КРОКОША, є усі під­стави виконувати планові завдання й надалі.

- Найбільш кризовий етап вже прой­дено, - вважає керівник вугільного підпри­єм­­ства. - Важко було вийти на нормальний виробничий ритм. Головне, що працівники по­ві­ри­ли у свої сили, у можливість пока­зати достойний результат, незважаючи на складні гірничо-геологічні умови та зно­ше­­ну техніку.

Планове завдання з вуглевидобутку на 2017 рік - 205 тис тонн. Працівники шах­ти за підтримки керівництва ДП "Львів­ву­гілля" доклали багато зусиль для стабі­лі­зації роботи "Межирічанської", а саме по­-­­кра­­щення роботи лави №390, яка облад­­нана комплексом ДМ та комбайном УКД-200/250, де працює колектив дільниці №3 під керівництвом Романа Каратника. Для збільшення вуглевидобутку (зараз лава №390 видобуває 250-300 тонн у добу) по­дано заявку на придбання необхідного об­ладнання та матеріалів, також потрібно ви­конати частковий ремонт стійок ДМ та гід­родомкратів на спеціалізованому ре­монтному заводі.

 Гірники вуглевидобувної дільниці №6, де начальником Андрій Труш, виймають вугілля у лаві №191 за допомогою комп­лексу 2КМ-87 та комбайну РКУ-10, щодоби піднімаючи на-гора 450-500 тонн гірничої маси, яка частково без збагачення від­ван­тажується на енергетику. Виконання захо­дів по покращенню якос­ті вугілля дозволили знизити зага­льний показник зольності по шахті в січні до 47,5% при плановому 50,9%.

Г­отуючи фронт робіт для видобувних дільниць на 2018-2019 роки, дві прохідни­цькі дільниці шахти (начальники Михайло Питель та Віталій Винар) проходять 366 бор­то­вий, 594  конвеєрний та бортовий штре­­ки комбайнами ГКПС та буровибухо­вим способом.

 Згідно з Програмою розвитку гірничих робіт, у цьому році на "Межирічанській" плануєть­ся ввести в експлуатацію два но­вих комплексно-механізованих забої, по­відомив заступник директора з вироб­ни­цтва Володимир Смеречанський. Це прог-­нозовано складна у відробці  лава №592 із запасами 130 тис. тонн, що пе­ресі­ка­ти­ме старі виробки, монтаж якої нев­довзі роз­­поч­неться. Лава № 378, де зосе­ред­же­но 200 тис. тонн вугілля, мон­­ту­ва­ти­­­ме­ться наступною.

Марія ЛУЦЕНКО

На фото: (справа наліво) началь­ник вуглевидобувної дільниці №6 Анд­рій Труш і гірники очисного забою Роман Капустяк та Андрій Збожний.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz