Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Грудень » 18 » ПІД ПОКРОВОМ СВЯТОЇ ВАРВАРИ
12:04
ПІД ПОКРОВОМ СВЯТОЇ ВАРВАРИ

вже понад десятиліття живуть і працюють гірники Прибужжя. У Червонограді діє каплиця Великомучениці, добудовується церква Святої Варвари-небесної заступниці.



Напередодні свята у всіх церквах міст Червоно­града, Сокаля, Соснівки та селища Гірник святі отці відслужили по­минальні молебні за загиблими та по­мер­лими шах­тарями. Тисячі вірян шахтарського краю щиро молилися на спомин душ своїх дідів, батьків, чоловіків та синів...

А день 17 грудня  на шахтах держпідприємства розпочався з молитви за шахтарів, які спускаються у вугільні забої. У приміщенні адмінбудинку ДП «Львіввугілля» біля фігури Заступниці отець Олег, настоятель церкви Святої Варвари, відправив молебень на честь небесної покровительки шахтарів.


      - Представники багатьох професій мають своїх святих охоронителів, - сказав під час проповіді священик, - а найбільше такого заступництва потребують вуглекопи, які щодня ризикують життям і здоров’ям у підземних глибинах. Добре, що у день Святої Варвари шахтарські колективи та працівники держпідприємства розпочали робочий день з молитви.

За особистий внесок у справі відродження духовності, піднесення ролі Церкви у житті суспільства і держави генеральному директору ДП "Львіввугілля" Петру Солонинці вручено орден Святого рівноапостольного князя Володимира.

Відбулися і урочистості, на яких генеральний директор держпідприємства Петро Солонинка вручив диспетчеру Євгену Чаусу Подяку Міненерговугілля, а технічного директора-першого заступника генерального директора Олега Акімова та заступника генерального директора з виробничих питань-директора дирекції з виробництва Андрія Дяченка нагороджено знаком «Шахтарська гвардія Галичини». Також багатьох працівників держпідприємства відзначено грамотами Львівської облдержадміністрації, Червоноградської міської ради, Сокальської райради та ДП «Львіввугілля».


 Цього року велелюдною була площа біля пам’ятника Загиблим шахтарям у Червонограді, де зібралися сотні вірян на загальноміську панахиду. Наприкінці до під­ніжжя пам’ятника пред­ставники шахтарських ко­лективів на чолі з генеральним директором ДП «Львіввугілля» Петром Солонинкою та профспілкові лідери поклали вінки та кошики з квітами.




Згодом бажаючі відвідали виставку ікон «Образ Св.Вар­вари в українському іконописі» у Червоноградській філії музею історії релігії у палаці Потоцьких.

  Марія ЛУЦЕНКО

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz