Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Вересень » 12 » ПОКИ НЕ ВДАРИЛИ МОРОЗИ
08:14
ПОКИ НЕ ВДАРИЛИ МОРОЗИ

Відбулося чергове засідання Пре­зи­дії Львівської територіальної органі­за­ції ППВПУ. Участь у нараді взяли генеральний директор ДП "Львіввугіл­ля" Петро Солонинка, головний механік держпідприємства Володимир Голуб, директори, голови первинних проф­спіл­кових організацій шахт та допоміж­них підприємств.




Згідно довідки про готовність шахт ДП "Львіввугілля" до роботи в осінньо-зимо­вих умовах 2013-2014 р.р. за підписом заступника голови Львівської терито­ріаль­ної організації Профспілки ПВПУ-техніч­ного інспектора Антона Прокопика, на початок вересня стан готовності шахт доро­боти в зимових умовах наступний:

- шахта "Великомостівська" - вхо­дить в зиму з двома робочими котлами. Необхідно закінчити роботи по ремонту да­хів приміщень АПК, клітьового та скіпового підйомів і закінчити утеплення теплотрас.

- шахта "Межирічанська" - відре­монтовано два котли.  Однак ще не облад­нано обігрів приймальних бункерів на техкомплексі шахти, не засклена породна галерея.

- шахта "Відродження" - на сьогодні готові до роботи три котли. Ще не облад­нано обігрів приймальних  бункерів  на  техкомплексі  шахти,  не відремонтовано дахи мехцеху та  котельні. Потребує за­міни каналізаційна труба від АПК. Не засклена породна галерея.

- шахта "Лісова" буде зимувати з дво­ма котлами. Для закінчення робіт по ремонту котлів шахті необхідно закупити колосники на рухому решітку і вогнетривку цеглу.

- шахта "Зарічна" в зиму входить з двома котлами. Для закінчення ремонту котлів необхідні колосники, а також слід відремонтувати конвеєри вуглеподачі і шлаковиділення.

- шахта "Візейська" буде працювати з двома робочими котлами, проблемних питань по підготовці шахти до роботи в зимових умовах немає.

- шахта "Степова"  - на центральному блоці працює один котел, для другого кот­ла потрібно колосники, на фланзі всі котли робочі. Шахті необхідно придбати калори­ферні секції.

- шахта  "Червоноградська"  -  на даний час на шахті є один готовий котел. Ведеться чистка водозбірника. Ще не закінчено ремонт другого котла. Терміново необхідно провести заміну котлових труб та закінчити ремонт дахів.

На всіх вугільних підприємствах від­ сутня технічна сіль та сульфовугілля.

Голови первинних профспілкових орга­нізацій - Володимир Макарчук з "Лісо­вої", Павло Євтушок з "Червоноградської", Ігор Гумен з "Великомостівської" у своїх ви­ступах зосередили увагу на незадо­вільній підготовці вугільних підприємств до роботи взимку. Через брак коштів також існує проблема з придбанням спецодягу та спецвзуття.Покращити ситуацію з кот­лами, придбання ЗІЗ і виконання робіт з підготовки до роботи в зи­мо­вих умовах можливо за умови реалізації вугілля з аварійних складів шахт, а  це понад 200 тис. тонн.

Генеральний директор ДП "Львівву­гілля" Петро Солонинка зазначив, що на даний час на шахтах і підприємствах ДП "Львіввугілля" заходи по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014рр. виконані на 70-80%. Проблемними питаннями є ремонт котлів, калориферних установок, колосникових решіток ТЛЗМ-2, закидачів ЗП-400, ЗП-600.

Петро Іляринович повідомив присут­нім, що 30 серпня 2013р. держпід­приємство направило Першому заступ­нику Міністра енергетики та вугільної промисловості України  Ігорю Поповичу лист №5/1519 з проханням посприяти виділенню коштів в розмірі 1 млн. 720 тис. грн. на придбання матеріалів та облад­нання для вчасної підготовки шахт і під­приємств до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 р.р.

- Не зважаючи на фінансові труднощі,-сказав генеральний директор, - роботи по підготовці шахт і підприємств ДП "Львівву­гілля" будуть закінчені в повному обсязі до 15 жовтня 2013 року.               

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz