Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Липень » 11 » ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО ГІРНИКІВ ЛЬВІВЩИНИ
09:56
ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО ГІРНИКІВ ЛЬВІВЩИНИ

Незабаром День шахтаря, який відзначатиметься 25 серпня, в останню неділю місяця. Цього дня ми віддаємо належне самовідданій праці багато­тисячної армії гірників. Тяжка та не­безпечна професія шахтаря. Це ремесло воістину сміливих і від­важних людей, які день у день, спускаючись у земні надра, видобувають "чорне золото” - запоруку успішного розвитку економіки країни.

Своє професійне свято представники мужньої професії відзначають згідно затвердженої у 1947 році постанови про офіційне святкування Дня шахтаря в останню неділю серпня. З того часу в цей святковий день представники шахтарської когорти збираються в містах і селищах, аби поспілкуватися, згадати про трудові буд­ні, а кращі з кращих отримають на­городи за продуктивну працю.

Як повідомила керівник інфор­ма­ційної служби ДП "Львіввугілля" Марія Коноп­лицька, підготовкою до свята зай­мається оргкомітет під головуванням в.о. генера­ль­ного директора держпідпри­ємства Пет­ра Солонинки. До складу комітету увійшли керівники служб держпідприємства, го­лова Львівської тер­ор­ганізації Укрвуг­ле­профспілки Олег Тур­чин і голова Регіональ­ного об'єднання Неза­лежної профспіл­ки гірників України м. Червоно­града Ми­хайло Шабля. Під­го­товка до свята прохо­дить згідно затвер­джених заходів, в яких липень-серпень 2013 року оголошено міся­цями високо­продуктивної та якісної пра­ці з вугле­видобутку та проходження гір­­ничих ви­робок.

Шахтарі Львівщини кожного року зуст­річають своє професійне свято виробни­чими досягненнями. Тому напередодні оголошується трудове змагання між діль­ни­цями та бригадами шахт на кращий по­казник з вуглевидобутку та проходки.

Приурочені до Дня шахтаря заходи роз­почнуться на вугіль­них підприємствах, а урочисті збори відбудуться наступного дня у Червоно­град­сь­кому Народному домі. Делегації пред­с­тав­ни­ків шахтарської ко­горти та ве­терани праці зможуть пере­гля­нути те­лефільм, підготовлений ТРС "Шахтарські  горизонти"  (завідувачка Ма­рина Громик) та ознайо­митися з публіка­ціями на шах­тар­ську тематику в шахтар­сь­кому часописі "Гірник" (редактор Лариса Гу­менюк).

Саме ж святкування в Червонограді, Соснівці та селищі Гірник пройде 25 серп­ня. Цього дня з нагоди професійного свята шахтарів державні, галузеві та регіональні нагороди отримають кращі гірники. Біля пам'ятника "Загиблим шахтарям" відбудеться панахида в пам'ять про тих, хто не повернувся з вугільних забоїв.

День шахтаря воістину народне свя­то. Тому в шахтарських містах і селищах цьо­го дня масово пройдуть народні гулян­ня, концерти на відкритих майданчиках, вис­тавки-продажі та розважально-культурні заходи.

…Шахтарі Прибужжя розпочали тру­дову виробничу вахту між видобув­ними та прохідницькими дільницями і бри­га­дами, присвячену 66-ій річниці профе­сій­­ного свята - Дня шахтаря.

                                                                                                                              Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz