Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 28 » РЕЗУЛЬТАТ НАПОЛЕГЛИВОЇ ПРАЦІ
19:23
РЕЗУЛЬТАТ НАПОЛЕГЛИВОЇ ПРАЦІ

Прохідники шахти "Лісова" в пер­­шу зміну 14 грудня 2016 року за­вер­шили трудовий виробничий рік. Гірники другими серед шахт ДП "Львів­­вугілля" впорались з річним завданням - пройдено 2110 метрів розкривних і підготовчих виробок.

Середина грудня для колективу про­хідників стала знаковою. Дільниця про­хідницьких робіт, яку вже не один рік поспіль очолює гірничий інженер Олек­сандр Титюк, переборола рубіж проход­ження гірничих виробок. Перед гірни­ка­ми у році, що минає, стояло зав­дання пройти за календарний рік 2110 мет­рів підземних магістралей. І завдан­ня виконано раніше встановленого терміну.Середньомісячний темп проведен­ня гірничих виробок становив 95 мет­рів, максимальна добова швидкість -12 метрів.

Проходження гірничих виробок ве­дуть три прохідницькі бригади (брига­дири Василь Самсін, Юрій Роговський та Михайло Булик) у Південному крилі шахти, експлуатуючи комбайни КСП-32 та ГКПС. Всі виробки "підземні ско­роходи" проходять із застосуванням арко­вого кріплення.

Бригада Василя Самсіна веде під­готовку 167-им конвеєрним штреком 167 лави (тут триває перекріплення тре­тього Південного бремсберга, на якому будуть змонтовані стрічкові кон­веєра). Запаси вугілля  у лаві, що готується, 146 тис. тонн, у яку колектив вуглевидо­був­ників - начальник дільниці Степан Грицак, бригадир Іван Троцько, пере­йде у грудні 2018 року після від­пра­цювання 166 очисного забою. Ви­до­буток триватиме до середини 2019 року. Гірники бригади, яку очолює Юрій Ро­говський, виконують  підготовчі  ро­бо­­ти у 180 розвідувальному штреці, а прохідники під керівництвом бригадира Михайла  Булика  проходять 181 конвеєрний  штрек, готуючи 181 очисний за­бій  із запасами 114 тис. тонн  твердого палива з  подальшим переходом у січ­ні 2017 року у 181 бортовий. За про­г­но­за­ми фахівців ця лава по низькозо­ль­­ному пласту Сокальський запрацює у другій половині 2019 року. Отже, у шахтарів "Лісової" є перспектива безпе­ре­бійної роботи включно до 2020 року, аби тільки гірнича техніка не підвела.

За словами головного інженера шах­ти Павла Прокопика, саме бригади­­ри налаштовують робітників на продук­­тивну працю,особистим прикладом до-водять, що багаторічний досвід ро­боти і професіоналізм - складові  сьо­годнішнього  успіху. А координатором дій якіс­ного проведення підготовчих ро­біт ви­ступає  начальник  дільниці Олек­сандр Титюк.

- Достроковому виконанню плану з проходки сприяв щоденний, копіткий труд кожного працівника підприємства, - підкреслив головний інженер. - А саме досвід роботи прохідників дозволяє ви­конувати поставлені завдання.

Сьогодні хочеться щиро подякувати підкорювачам підземних горизонтів за розуміння всієї  відповідальності, яка лягає на їхні плечі, адже від їхньої праці зале­жить забезпечення країни енерго­ресур­сами. Особливі слова подяки за­слуговують працівники такої не­без­­печ­ної та непередбачувальної професії як машиністи гірничих виїмкових ма­шин Степан Мороз, Юрій Воляник, Ро­ман Мат­віїв, Іван Кмита, Василь Бучма, Анатолій Петрук, які повинні досте­менно знати властивість гірських порід і їхню поведінку під час  виймання вугіл­ля та ланкові Ігор Козловський, Петро Сеню­та, Іван Ляховський, Андрій Михальчук, Іван Сагайдак, Ігор Остапик.

Сумлінно виконують свої обов'язки електрослюсарі  Олександр  Корнова, Во­лодимир  Гутий,  Ігор  Запісоцький, Іван Ткач трудовий процес яких вклю­чає складний моніторинг виробництва, аналіз аварійних ситуацій, пов'язаних з поломками різного обладнання та їх­ню швидку ліквідацію. Людям цієї про­фесії доводиться працювати в об­ме­же­ному просторі, при підвищеній во­лог­ості, сильній запиленості та у ви­бухо­не­безпечному навколишньому се­редо­вищі. І помилок апріорі бути не може… А ефективна експлуатація стаціо­нар­ного обладнання на шахті за­лежить від механіків. На ДПР профе­сіоналізм демонструють механік діль­ниці Андрій Ба­ран та його заступ­ник Богдан Челя­да.

…Звісно, труднощі у проведенні гір­­ничих виробок для підготовки очис­но­го фронту є і будуть у подальшому, однак  концентрація  фаховості  робіт­ни­­ків, бажання та прагнення у до­сяг­ненні успіху у майбутньому дадуть свої позитивні результати. До кінця року гір­ники планують пройти близько 100 мет­рів розкривних і підготовчих ви­робок у рахунок наступного 2017 року. Споді­ва­є­мось, що завзятий колектив прохід­ників "Лісової" буде ефективно пра­цювати і у році, що наближається та  під­ко­рювати нові виробничі рубежі.

 

Лариса ГУМЕНЮК

 

На фото: колектив дільниці підго­товчих робіт шахти “Лісова”, началь­ник Олександр Титюк (у центрі).

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz