Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Березень » 7 » РОБОЧІ ВІЗИТИ
13:25
РОБОЧІ ВІЗИТИ

У центрі уваги очільника Львівщини – проблеми шахтарів Червонограда.


Перша субота березня стала шахтарським днем для голови Львівської облдаржадміністрації Михайла Костюка.

Цього дня очільник області побував з робочим візитом в столиці західно-української кочегарки – Червонограді, де вивчав проблеми вугільної промисловості регіону.

Зокрема, на шахті «Межирічанська» керівник області провів представницьку нараду. У ній взяли участь міський голова Червонограда Ігор Чудійович, голова Сокальської райдержадміністрації Микола Мисак, начальник паливно-енергетичного управління облдержадміністрації Земомислав Новікевич, генеральний директор ДП «Львіввугілля» Микола Клюка, голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин, голова регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда Михайло Шабля, керівники служб держпідприємства, директори і голови профкомів шахт, представники засобів масової інформації.

Адресу для наради було обрано невипадково, адже губернатор особисто хотів ознайомитися з тим, як входить в робочий режим шахта «Межирічанська» після ліквідації аварії та почути про плани на перспективу. З цього приводу йому доповів директор шахти, кандидат технічних наук Ярослав Наливайко.

Під час самої наради у свою чергу генеральний директор ДП «Львіввугілля» Микола Клюка розповів про нинішню ситуацію, яка склалася на шахтах Червонограда, наголосив на тому, які заходи вживаються в питанні нарощення вуглевидобутку, зменшенні собівартості вугілля, зупинився на проблемах, які заважають нормальній життєдіяльності шахтарських колективів. Найгострішим серед них є брак коштів на оснащення нових лав, непрості стосунки склалися із збагачувальною фабрикою ПАТ «Львівська вугільна компанія», енергетиками тощо.

- Розв’язати частину наших проблем,- наголосив Микола Іванович,- допомагають Міненерговугілля, місцеві органи влади, зокрема Львівська облдержадміністрація. І все ж хотілося, щоб ця співпраця на регіональному рівні була максимально плідною і результативною.

На актуальних питаннях, які сьогодні турбують шахтарські колективи, акцентував увагу присутніх у своєму виступі голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин. На проблемах міста Червонограда і Сокальського району, а також про взаємостосунки із шахтарями ДП «Львіввугілля» зупинилися міський голова Червонограда Ігор Чудійович і голова Сокальської райдержадміністрації Микола Мисак.

Підбиваючи підсумки наради, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк заявив, що вугільну галузь регіону вважає пріоритетною і особисто сприятиме вирішенню нагальних проблем ДП «Львіввугілля». Ця позиція керівника області знайшла схвальний відгук у присутніх учасників наради.

Крім того, цього ж дня Михайло Костюк відвідав збагачувальну фабрику ПАТ «Львівська вугільна компанія» і ДВАТ «Шахта «Надія». А на згадку про перебування в шахтарському Прибужжі генеральний директор держпідприємства Микола Клюка вручив очільнику Львівщини ікону Святої Варвари – покровительки гірників.

 Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz