Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 7 » ШАХТА «ЛІСОВА» ВІДСВЯТКУВАЛА ПІВВІКОВИЙ ЮВІЛЕЙ
11:01
ШАХТА «ЛІСОВА» ВІДСВЯТКУВАЛА ПІВВІКОВИЙ ЮВІЛЕЙ

50 років тому шахта «Лісова» (№6 «Великомостівська») видала на-гора перші тонни галицького вугілля. 5 листопада трудовий колектив копальні (директор заслужений шахтар України Ігор Дзік) відзначив ювілей рідного підприємства.




З нагоди цієї поважної дати привітати сивочолих ветеранів праці та шахтарів сьогодення прибули почесні гості свята: генеральний директор ДП «Львіввугілля» Петро Солонинка, міський голова Червонограда Ігор Чудійович, перший заступник голови Сокальської райдержадміністрації Петро Савчук, голова Сокальської райради Ігор Дацюк, профспілкові лідери – голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин та голова Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м.Червонограда Михайло Шабля, директорський корпус.




Також гостями шахтарів «Лісової» були – начальник управління вугільної промисловості та ПЕК Департаменту ЖГК Львівської облдержадміністрації Земомислав Новікевич та начальник Західної державної міжрегіональної технічної інспекції у вугільній промисловості Володимир Юрків.

Звучав Державний гімн України… Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та померлих шахтарів, які у свій час протягом півстоліття сумлінною працею примножували трудову славу шахти «Лісова».

Розпочав урочистості директор шахти Ігор Дзік. Ігор Григорович наголосив на тому, що 70-ті роки минулого століття стали роками високої продуктивності праці – вуглевидобувники під керівництвом бригадира Героя Соцпраці Володимира Грибуна вперше у Львівсько-Волинському вугільному басейні за рік видали на-гора півмільйона тонн твердого палива.

-  Нелегким був шлях до вугільних пластів, - сказав директор шахти. – Однак для багатьох гірників шахта стала частиною їхньої долі. Не один рекорд належить прохідникам бригади Євгена Ялового. Були невдачі та проблеми, які крок за кроком долали разом із трудовим колективом. І сьогодні гірники впевнено йдуть вперед, з місяця в місяць  виконуючи план з видобутку вугілля. Не зупиняються й підземні скороходи: напередодні ювілею завдання 2013 року з проведення гірничих виробок виконано достроково.


Найщиріші побажання отримали шахтарі «Лісової» від генерального директора ДП «Львіввугілля» Петра Солонинки.

Генеральний директор передав трудовому колективу щирі вітання від Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького та його першого заступника Ігоря Поповича.

-  Щиро і сердечно вітаю ветеранів шахти, тисячний колектив шахтарів, шахтарські династії, кожного гірника, кожну шахтарочку зі славним ювілеєм, - сказав Петро Іляринович. – Як і 50 років тому, шахтарські будні схожі: це наряди, стружки, рештаки, комбайни, виїзд на-гора. Тому кожен, хто працював на шахті і хто працює сьогодні, внесли свою лепту у її історію. Впевнений, що балансових та промислових запасів вугілля вистачить ще на 10 років стабільної роботи.


Петро Іляринович  подякував трудовому колективу за самовіддану працю і вручив Вітальну адресу директору шахти «Лісова» Ігорю Дзіку.

З привітальними словами до учасників свята звернулись – начальник управління вугільної промисловості та  ПЕК Департаменту ЖГК Львівської облдержадміністрації Земомислав Новікевич, міський голова Червонограда Ігор Чудійович, голова Сокальської райради Ігор Дацюк, лідери шахтарських профспілок Олег Турчин та Михайло Шабля. Вони назвали відзначення шахтою «Лісова» 50-літнього ювілею знаковою подією. Адже це найкращий привід для узагальнень та підбиття підсумків.

Про часи роботи на шахті №6 «Великомостівська» згадали колишні директори Олександр Гордієнко та Анатолій Титюк. Теплі слова привітання прозвучали від директора шахти «Відродження» Павла  Овчіннікова.



Під час урочистостей кращих працівників було відзначено Почесними Грамотами, подяками та грошовими винагородами Міненерговуглепрому, Львівської облдержадміністрації, ДП «Львіввугілля», шахти «Лісова», Червоноградської міської ради, Львівської терорганізації  Укрвуглепрофспілки та РО Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда. Серед нагороджених : Іван Мазур, Василь Самсін, Ганна Ярмола, Михайло Гайдюк, Людмила Прокопик, Богдан Галилей, Олександр Титюк та багато інших добросовісних та відданих підприємству робітників. Мирослава Кафтан, голова первинки НПГУ, отримала нагрудний знак «Почесну відзнаку НПГУ» за успішну роботу щодо захисту прав працюючих і розвиток профспілкового руху.

Урочистості чудово доповнив та додав хвилини припіднятого настрою виступ вихованців дошкільного закладу «Віночок».

Отже, до 50-річного ювілею колектив шахти «Лісова» підійшов достойно. Закріпив трудові досягнення, які похитнулися у 90-х роках минулого століття, переконавши, насамперед, самих себе, що шахта має перспективу на майбутнє.

… Свято закінчилося. Попереду знову трудові будні дружного колективу шахти «Лісова».

Лариса ГУМЕНЮК


: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz