Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Лютий » 28 » ШАХТАРІ ДОБРЕ ПРОЯВЛЯЮТЬ СЕБЕ У ФІЗКУЛЬТУРІ ТА СПОРТІ
14:12
ШАХТАРІ ДОБРЕ ПРОЯВЛЯЮТЬ СЕБЕ У ФІЗКУЛЬТУРІ ТА СПОРТІ

Спорт допомагає людині залишатися у хорошій фі­зичній формі та виховує характер і силу волі. Заняття спортом сприяють зміцненню здоров'я. Добре це розу­міють і працівники шахт ДП "Львіввугілля".

Вони, попри нелегку працю у забоях, є активними учасниками різних спорт­ма­сових заходів, а допомагає їм у цьому голо­ва Червоноградської міської органі­за-­ції ФСТ "Україна" Володимир ГАМАЛЬ­ЧУК, який 28 років очолює спортивне това­риство. У 2016 ро­ці Львівська обласна орга­нізація ФСТ "Ук­раїна"  відзначила йо­го грамотою за ваго­­мий внесок у розвиток фізкультурно-оз­до­ровчої роботи серед пра-ців­ників промис­лової сфери.

- Зі спортом іду по життю. Коли працю­вав на шахті №5 "Великомостівська", був там спортивним інструктором, - розповідає Володимир Сидорович. - Фізкультурно-спортивне товариство я очолив з 1989 ро­­ку. Тоді це було спортивне товариство профспілок "Авангард", яке згодом об'єд­налося у Всесоюзне добровільне фізкуль­турно-спортивне товариство профспілок-ВДФСТП, а з 2001 року було реорганізо­ване в Червоноградське фізкультурно-спортивне товариство "Україна".

- Володимире Сидоровичу, як ФСТ "Україна" залучає до спорту шахтарів?

- Основним завданням для фізкуль­турно-спортивного товариства було і зали­шається максимальне залучення до фі­-зичної  культури  та  спорту населення, а особ­ливо шахтарів. Не секрет, що спорт завжди розвивався непросто, тим більше зараз, коли усі ресурси держави направ­лені на підтримку військової галузі. Наше фізкультурно-спортивне товариство не раз переживало важкі часи, але завдяки вели­кій кількості ентузіастів ми підтримує­мо фіз­культурно-оздоровчий рух ,зокрема, се­ред вугільників. Тому подолання цих труд­нощів - одне із головних завдань товари­ства на сьогодні.

- Наскільки активно шахтарі беруть участь у спортивних заходах під егідою ФСТ "Україна"?

- Результати були б не такими вагоми­ми, якби не самовіддана праця голів проф­комів. Особливо хочеться відмітити голову первинної профспілки шахти "Чер­во­но­град­ська" Павла Євтушка, який ставиться із великою самовіддачею та патріотизмом до змагань і навіть бере в них участь. Та­кож можна відзначити голів профкомів шахт "Лісова" Володимира Золочівського, "Великомостівська" Степана Смілку, спорт-інструктора шахти "Межирічанська" Васи­ля Запісоцького.

Прикро, але треба констатувати, що керівники шахт приділяють мало уваги робітничому спорту. Хотілося б, щоб біль­ше шахтарів брали участь не лише у фут­больних баталіях, але й у змаганнях з ша­шок, шахів, плавання, настільного тенісу, армреслінгу тощо.

- Підсумуйте, будь ласка, здобутки минулого року та поділіться із читача­ми спортивними планами на 2017 рік.

- На сьогодні Червоноградське фізку­льтурно-спортивне товариство попри об'єк­тивні труднощі, має чим пишатися. Рік, що минув, для колективів шахт ДП "Львів­вугілля" видався вдалим. Було проведено на високому рівні Спартакіаду серед виробничих колективів шахт із оди­надцяти видів спорту, Спартакіаду, при­свячену Дню шахтаря, гірники брали участь у змаганнях під егідою Міненер­говугілля, в обласній Спартакіаді зайняли призове місце.

Вже з січня 2017 року стартувала Спар­такіада серед шахт ДП "Львіввугілля", з весни будемо боротися за перемогу в Спар­такіаді серед збірних команд облас­них профспілкових організацій, в серпні проведемо "Шахтарські забави", а також пла­нуємо брати участь в кубку Міненер­говугілля з футболу, кубку серед вете­ра­нів-шахтарів з міні-футболу, "Шахтаріаді" та турнірі "Всією бригадою на стадіон".

Ігор ЙОСИПІВ

На фото:  голо­ва  Червоноградської мі­сь­­кої органі­за­ції ФСТ "Україна" Володимир Га­ма­льчук (справа) вручає нагороду у рам­ках підбиття підсумків спортивного 2016 року.

 

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz